Vés al contingut

Viquiprojecte:Història de la comunicació (UVic-UCC) 2014-2015

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Història de la comunicació
Grau de Publicitat i Relacions Públiques. Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. Curs 2014-2015

Benvinguts al Viquiprojecte: Història de la comunicació (UVic-UCC). Aquest és un Viquiprojecte docent coordinat per Santos M. Mateos, professor de l'assignatura d'Història de la comunicació del Grau de Publicitat i Relacions Públiques de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, amb el suport d'Amical Wikimedia El projecte es duu a terme durant el curs 2014-2015.

Context

[modifica]

Per tal d'afavorir l'assimilació dels continguts del temari de l'assignatura i estimular l'explicació en llenguatge natural dels mateixos, es proposa als estudiants col·laborar amb la Viquipèdia, proposant la millora o creació d'entrades relacionades amb la matèria de l'assignatura.

Objectiu

[modifica]

Aquest viquiprojecte té com a objectiu millorar o crear continguts de la Viquipèdia mitjançant un conjunt d'entrades relacionades amb la història de la comunicació.

A efectes pràctics, el projecte té dos àmbits d'actuació prioritaris:

  1. Millorar articles ja existents.
  2. Crear entrades noves.

Llista d'articles a crear i/o ampliar

[modifica]

Aquí teniu el llistat d'articles que es poden crear i/o ampliar.

Per saber quin article heu seleccionat, afegiu els vostres noms i noms d'usuari a la Viquipèdia a continuació de l'article.

Desenvolupament i Calendari

[modifica]

El treball es fa en grup i es redacta directament en línia.

Cada grup haurà de triar un dels temes proposats en la llista que hi ha en aquesta mateixa pàgina, i crear i/o ampliar l'entrada corresponent a la Viquipèdia.

PASSOS

  1. Creeu-vos un compte d'usuari.
  2. Trieu un dels articles de la llista de temes que no estigui agafat.
  3. Afegiu el vostre nom/nick d'usuari al costat de l'article seleccionat.
  4. Busqueu bibliografia específica sobre el tema.
  5. Treballeu-la i sintetitzeu-la correctament.
  6. Redacteu un text explicatiu adaptat al format wiki.
  7. Aneu redactant, directament en línia, dins l'entrada de l'article, un text explicatiu adaptat al format wiki. Recordeu que en un wiki tota la vostra activitat queda registrada i en obert. Aquest sistema us permet treballar individualment des de casa, encara que el treball sigui en grup.
  8. Busqueu les imatges, ja sigui a Wikimedia Commons -el repositori audiovisual de la Viquipèdia- o fent-les vosaltres mateixos (sempre tenint present les limitacions pel que fa als drets d'autor).
  9. Retoqueu l'article, si s'escau, després de les sessions tutoritzades.
  10. Lliureu la versió definitiva de l'article: 19 de GENER de 2015

CALENDARI

  • 17 de novembre de 2014: Sessió de formació wiki
  • 19 de gener de 2015: Data límit entrega

Ajuda

[modifica]

Teniu problemes per editar la Viquipèdia? No sabeu com es posen les negretes, com formatar una taula o com afegir una referència? Mireu l'Ajuda, que és molt completa. Pot ser us agrada més l'ajuda simplificada del Bus turístic (un manual d'edició en línia). Si tot i així no us aclariu, contacteu amb un Mentor. Els mentors són voluntaris experimentats que estan disposats a ajudar als editors novells. Cliqueu aquest enllaç per contactar amb un mentor de manera aleatòria: Contacta!

Enllaços externs

[modifica]