Viquiprojecte:Lieder

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Filigreed Wikipedia Logo.png Viquiprojecte:Lieder
Col·laboradors Llistat de Lieder Enllaços interessants Llistat de tasques


Benvinguts al Viquiprojecte Lieder. Si sou amants dels Lieder, si us emocioneu amb la seva audició, però també amb la lectura de la seva poesia o amb la història de la seva composició, aquest és el vostre espai. Volem reunir tot el corpus de Lieder, conjuntament amb els seus textos i les seves traduccions, siguin literals o cantables. Hi voleu col·laborar?

Col·laboradors[modifica]

Afegiu-vos a la llista de col·laboradors. Si afegiu {{Insígnia Viquiprojecte Lieder}} en la vostra pàgina d'usuari, us afegireu automàticament a la llista de la Categoria:Viquipedistes del projecte Lieder.

Llistat de Lieder[modifica]

Enllaços interessants[modifica]

Llistat de tasques[modifica]

Aquest és un llistat, no exhaustiu ni ordenat per prioritat, de tasques a fer que en van venint al cap:

 • Referenciar els lieder inclosos a la VP Fet Fet!
 • Introduir llistats de Lied.cat.
 • Fixar i redactar una estructura de lied com a referència.
 • Fer saber el viquiprojecte als editors dels lieder actuals de la VP.
 • Fer un logo del viquiprojecte per afegir a la plantilla {{Insígnia Viquiprojecte Lieder}}
 • Coordinar una viquimarató a l'ESMUC per afegir nous Lieder.
 • Clarificar l'ús de les categories: Categoria:Lieder, Categoria:Cicles de cançons (n'hi ha que tenen les dues, per exemple).
 • Definir una estructura model de lied. Un exemple podria ser Der Erlkönig, que, de fet, és un article del poema en què es llisten les diferents composicions que s'hagin pogut fer del poema. En aquest exemple concret, a més, es fa una explicació del Lied compost per Schubert, que preferiblement hauria d'anar en un article a banda. Hi ha, doncs, dues opcions:
  1. Un article per poema, amb llistat de lieder compostos amb aquest poema, més una pàgina per cada lieder.
  2. Poema i lieder en una sola pàgina. (feta pregunta a la taverna per saber quina preferència hi ha pel que fa a l'estructura dels articles relacionats, si més llargs i agrupats o més curts i separats)
 • Això comporta també definir una estructura pels títols, potser per diferenciar els poemes dels lieder i afegir el cognom de l'autor/compositor al títol del poema/lied??