Usuari Discussió:Robertgarrigos

  Sobre aquest tauler

  Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:Robertgarrigos/Arxiu 1 en data 03-12-2021.

  Capsot (discussiócontribucions)

  Hola company,

  Espere que vos vaja tot molt bé i que ens podrem tornar a veure ben aviat! Supose que ja ho saps, però vinc a emprenyar i insistir personalment :), organitzem amb companys viquipedistes i membres d'Amical Wikimedia, una trobada el 27 d'agost d'enguany a Calonge (Viquiprojecte:VENI VIDI VIQUI). Espere que pugues/pugueu venir-hi, ens faria goig poder comptar amb la teua/vostra presència!:) Ja ens ho comentaràs, molt bona setmana i tant de bo continues tan dinàmic i ajudant-nos molt de temps! Una abraçada! Fins ben prompte! Claudi/Capsot

  Robertgarrigos (discussiócontribucions)

  Hola Claudi, gràcies pel recordatori. Sí, n'estic al cas, però segurament serem fora per aquelles dates. Malgrat que l'estiu estic molt desconnectat, compto poder tornar a estar més actiu cap a l'octubre. Una abraçada! Robert

  Capsot (discussiócontribucions)

  Vaja, em sap molt de greu, a veure si fem sort i podeu venir! Bon estiu! :) Claudi/~~~~

  Resposta a «Bon dia Robert!»
  CarlesMartin (discussiócontribucions)

  Hola!. A coordenades astronòmiques diria que hi vas posar una info amb la intenció de traduir-la i te'n devies oblidar. Tens intenció de traduir-la?. Ho dic pq si no l'hauríem de llevar. Salut!.

  Robertgarrigos (discussiócontribucions)

  Hola @CarlesMartin, gràcies per fer-m'ho notar. No me n'havia adonat. Crec que em va passar per alt. Ara mateix sóc de viatge i no tinc massa temps per fer-ho. A finals de mes tornaré a estar més en disposició. Hi poso l'etiqueta d'editant i, si em permets, ho enllestiré quan torni. Gràcies!

  Resposta a «Coordenades astronòmiques»
  Pau Nemo (discussiócontribucions)

  Sobre cordes i caps

  Hola Roger, he vist que en l'article de Corda vas afegir un paràgraf explicant l'ús del terme amb relació a cap i el seu ús en castellà. M'ha semblat molt interessant i m'agradaria saber d'on ho has tret. Tens una font per això? Voldria investigar una mica més sobre això, per curiositat personal. Moltes gràcies. Robertgarrigos (disc.) 13:05, 18 feb 2022 (CET)

  A l'article "corda" hi ha una referència del Tirant lo Blanc. Dins del cordam hi ha drisses, escotes, ostes, llibants, ... Gairebé es pot prescindir del teme "corda", en un vaixell. Però el terme "cap" (en el sentit del "chicote" castellà) és molt necessari. Pau Nemo (disc.) 13:40, 18 feb 2022 (CET)
  Resposta a «Cordes i caps (repetició)»
  Amadalvarez (discussiócontribucions)

  Bon dia. Estàs millor ?

  A veure: Aquí trobaràs un debat sobre si ha de ser propietat o qualificador que, si no ho he entès malament, acaba sense conclusió tancada. Un argument per tenir el format codi-catàleg era assegurar que no s'assignaven items a catàlegs sense posar-li també el codi. A les llistes de més avall es veu que un 20% dels items de música que tenen catàleg com a propietat, no tenen cap codi vinculat.

  Però hi ha dues coses que t'agradaran: a) Li van treure l'obligatorietat de ser qualificador i b) es va acceptar una proposta per escriure-ho de les dues formes simultàniament, tot assumint que és una redundància.

  Segon punt. Allò de que hi ha casos en format catàleg-codi ho he estat mirant.

  • tots els catàlegs que apareixen com a propietat. Hi ha molt popurri i poca música. Hi ha 68.799 items en 417 catàlegs. D'aquest, només 3.351 items tenen codi
  • tots els catàlegs de música que apareixen com a propietat. Hi ha 1.014 items en 51 catàlegs. D'aquest, només 918 items tenen codi
  • tots els catàlegs de música que apareixen com a qualif. És a dir, format codi-catàleg. Hi ha 5.188 items en 72 catàlegs

  Fi de la informació.

  Parlem.

  Robertgarrigos (discussiócontribucions)

  Gràcies, mestre. Com sempre molt exhaustiu. Entenc el problema pel doble ús de catàleg, com a "té un" o "és membre de". Per mi, en música, l'ús és clar: una peça musical és membre d'un catàleg i el seu qualificador és el codi.

  Amadalvarez (discussiócontribucions)

  Fa poc vaig estar corregint premis de cinema a WD. Hi ha un munt de gent que tenen "Oscar" com a premi rebut, sense indicar quina categoria, ni quin any. En molts d'aquests casos, també tenia altres Oscars correctament informats. Llavors, el dubte era "serà el mateix i es pot eliminar?".

  Si no fos un premi anual, sinó discrecional, únic per persona i que poden rebre diverses persones per any (com la Creu de Sant Jordi) no seria massa important. Però els Oscars són únics per any i una persona pot rebre diversos a la seva vida, per tant, la dada és important.

  Suposo que quan van crear la propietat volien assegurar que el número de l'obra dins el catàleg fos informat. En música, molts catàlegs estan vinculats a un autor (Köchel, BWV..) i de poc serveix que li hi posin el catàleg a les seves obres si no s'indica, també, el número. Però estic d'acord amb tu que la lògica és la que proposes.

  Per tenir les esquenes cobertes, deixaria un missatge de la decisió (com cosa feta) a la discussió de la propietat. Perquè no puguin dir que no vas avisar.

  Una altra cosa, S'ha creat la Catàleg raonat (P9969) pels autors que ho tinguin.

  Apa, Bon dia !

  Robertgarrigos (discussiócontribucions)

  Gràcies. Ho faré.

  Amadalvarez (discussiócontribucions)

  Avisa'm, que faré claca....

  Robertgarrigos (discussiócontribucions)
  Amadalvarez (discussiócontribucions)

  comentari fet.

  Robertgarrigos (discussiócontribucions)

  Gràcies. El que no pillo és aquesta propietat p5008.

  Amadalvarez (discussiócontribucions)

  La P5008 permet assignar items a un grup, qualsevol cosa que vulguis. S'hi assembla al concepte de "membre de", que igual serveix per una institució, un grup de folk, una associació o un club selecte. Però si aquesta està pensada per persones, la P5008 és per qualsevol mena d'items. Per exemple, si vols fer la llista dels 1.000 articles que totes les WP haurien de tenir, la llista d'assistents a la Viquimarató 2021, o qualsevol altra frikada. És obvi que algú ha fet la llista prèviament, però no és cap catàleg "formal". Jo el que deia és que m'ha fet la sensació veien els resultats que alguns d'aquests "catàlegs", no ho són com a tal, sinó son "la llista de ....".

  Veig altre cas de catàleg sense codi que és un problema de manca de coneixement de l'estructura. El segon cas més nombrós de la llista és Directory of Open Access Journals (Q1227538), un directori que JA TÉ la propietat Identificador Directory of Open Access Journals (P5115) per ell solet i que està informat en 10.937 items dels 11.026 items que tenen la P927 i no li caldria.

  Per últim, curiositat: el "catàleg" Deu Fugitius Més Buscats per l'FBI (Q1386729), està en 15 entrades !!!.

  Vaig a mirar la infotaulña.

  Apalis !

  Robertgarrigos (discussiócontribucions)

  Per cert, el que no m'agrada és que els catàlegs i els codis surten barrejats a la infotaula: Winterreise. Primer surten els catàlegs i després els codis, no D911 i Opus 89, com hauria de ser a l'exemple del Winterreise. De moment no m'hi poso :-(

  Amadalvarez (discussiócontribucions)

  Això està xupat.

  Vaig a dinar i t'ho faig.

  Amadalvarez (discussiócontribucions)

  Bé. Ja està arreglat per a que ho mostri bé. Però és el codi que tracta codi-catàleg.

  Ara et deixo a tu el repte de fer el tractament doble alternatiu. És molt fàcil.

  Resposta a «A voltes amb el Catàleg (P972)»
  Lohen11 (discussiócontribucions)

  Hola, d'on havies tret la informació del cònjuge de la Mayka Navarro que vas posar a WD?

  Robertgarrigos (discussiócontribucions)

  No hi vaig posar una referència? No ho recordo. No és correcte? Canvia-ho, si cal.

  Lohen11 (discussiócontribucions)

  Si trobessis la referència, millor, però en tot cas el mateix Toni Clapés (que vas posar) ho ha desmentit per la ràdio i han aprofitat per malparlar de la Viquipèdia, com és costum entre periodistes...

  Docosong (discussiócontribucions)

  Si, en el moment que ho sentit ho he canviat. És el mateix bucle de sempre quan surt mencionada la Viquipèdia als mitjans de comunicació.

  Robertgarrigos (discussiócontribucions)

  Ostres, doncs ja em sap greu. Que ho vaig buscar i trobar a diversos llocs, segur. Ara, no ho recordo on.

  Resposta a «Mayka Navarro»
  Loupeter (discussiócontribucions)
  Robertgarrigos (discussiócontribucions)

  Doncs sí, molt millor. Ho faré així a partir d'ara. Moltes gràcies!

  Loupeter (discussiócontribucions)

  A tu!

  Paucabot (discussiócontribucions)

  Perdonau que m'hi fiqui. Si pot ser, estaria bé usar {{Google Books}} (que usa google.com, però supòs que es deu poder canviar), que simplifica la crida a la web.

  Loupeter (discussiócontribucions)

  Gràcies Pau, desconeixia la plantilla, fa alguns anys que intento treure a Google de la meva vida.

  Paucabot (discussiócontribucions)

  Idò no et serà fàcil ...

  Loupeter (discussiócontribucions)

  Cert, però si no fas res, res no canvia

  Paucabot (discussiócontribucions)

  Sí, sí. Totalment d'acord.

  Resposta a «Referències de google»
  Amadalvarez (discussiócontribucions)

  Mira de fusionar el viquiprojecte que has creat amb el que tenia mig fet : Viquiprojecte:Funcionament VP 2022

  El teu nom m'agrada més, i a més a més, és el que has publicitat. Endavant !

  Avui estaré fora tot el dia i no m'hi puc posar jo

  Robertgarrigos (discussiócontribucions)

  Mira que t'ho volia preguntar, si havies fet alguna cosa... ok.

  Robertgarrigos (discussiócontribucions)
  Amortres (discussiócontribucions)
  Amadalvarez (discussiócontribucions)

  @Amortres, podríem dir que sí, però hem fet vacances d'hivern i hem aprofitat per dedicar-nos a la QQ, però ens hem de posar immediatament. Vols ajudar-nos.

  Aprofito per felicitar-te per muntar la Quinzena de la Qualitat. A l'igual que altres temes de manteniment o gestió, acaben sent unipersonals i quan l'editor que s'encarregava ho deixa, tot s'atura.

  La idea del Viquiprojecte:Actualització de processos neix de les poques vocacions que hi ha entre els editors a participar en tasques comunitàries, del tipus que siguin. L'olfacte em diu que la gent les veu menys atractives, feixugues i suposen que no ho sabran fer, ja que de facto, són poc actius en aspectes participatius. Fixa't el cas de la QQ. Altres edicions participaven una vintena d'editors. Mira les discussions que s'han fet sobre FR o "més administradors", etc. Pocs i sempre els mateixos. Creiem que cal:

  • que els editors prenguin consciència de la importància de la seva participació, ja què la VP és un projecte comunitari i sense jerarquia, per tant, diferent al que tenim a la nostra vida habitual. Aquí no hi ha estructures orgàniques que fan les tasques comunes com la neteja, l'urbanisme o la justícia. Per tant, la participació i les decisions són més pròpies d'una democràcia directa i sense ningú participant, només som formigues produïm textos.
  • que no tinguin dubtes o por a la dificultat de la normativa o de "com es fan les coses aquí". Recentment he sentit aquesta frase com a argument per justificar errors per part d'editors amb milers d'edicions. En realitat, el desconeixement no era d'aquesta o aquella directriu, sinó del desconeixement de la lògica de funcionament de la comunitat. Creiem que fent que la gent participi d'aquest projecte permetrà, o bé modernitzar i simplificar el corpus normatiu, o bé descobrir-lo i sentir-se autor de la seva (re)aprovació.

  En resum, creiem que cal simplificar processos, però si acabem no canviant res, haurà pagat la pena l'acostament del màxim nombre d'editors al debat i a la interiorització del funcionament.

  Estaria encantat de comptar amb la teva col·laboració.

  Amortres (discussiócontribucions)

  Jo he anat afegint en la taula que havíeu muntat els temes que he vist que anaven sorgint a debat. Com li he dit a @Medol sobre la renovació del Viquiprojecte:Els 1000 Articles sobre la cultura catalana que tota viquipèdia hauria de tenir, el mes de gener el volia dedicar a anar muntant la taula de QQ22 i netejar categories, ara que tinc la pràctica i abans que se m'oblidi, perquè ja quedi bastant adelantada. A partir de febrer soc tot vostre per col·laborar en el què vulgueu, però conec les meves limitacions i crec que no soc gens adient per liderar cap dels dos projectes perquè com no defugeixo problemes enquistats i tendeixo a forçar els límits en les tasques de manteniment, tensiono les situacions i habitualment causo polèmiques, havent de revertir accions més duna vegada. Aquesta feina necessita el lideratge d'algú que pugui arribar a consensos.

  Amadalvarez (discussiócontribucions)

  No és tant liderar com organitzar el projecte perquè a la gent li resulti fàcil participar. Això que dius d'anar afegint temes, és molt important, perquè de queixar-se tothom sap, però quan li dones una llista per demanar, miren cap un altre costat. Si fem una llista "sucosa" ho tindran més fàcil per participar. A més, he muntat un sistema de ping a tots els participants d'un projecte sense que et calgui saber quins són, ni el hagis d'escriure un a un. Et pot servir per altres VProjectes. Un altra idea que tenia era fer un calendari de debats a partir de la llista ordenada pel que vulguem: urgència, importància, freqüència d'aparició, etc. Amb una planificació de debats i avisant tothom que hi vulgui participar, segur que augmentem l'assistència.

  Robertgarrigos (discussiócontribucions)
  Resposta a «viquiprojecte duplicat»
  Pau Nemo (discussiócontribucions)

  El peu de la imatge de la taula és incorrecte. Probablement no és culpa teva. Jo no ho sé corregir. Salut!

  Robertgarrigos (discussiócontribucions)

  És un problema amb la infotaula. Si fas clic a la imatge podràs veure totes les imatges que hi ha a la WD. A la infotaula es veuen totes les llegendes de les imatges, encara que només es mostri la primera imatge. Ara veuràs que es veuen dues llegendes, perquè n'he afegit una. M'ho estic mirant.

  Pau Nemo (discussiócontribucions)

  Mercès per la bona feina i el teu comentari.

  Robertgarrigos (discussiócontribucions)

  De moment ho he resolt mostrant només el primer text trobat, que no resol el problema si només n'hi ha un i no és el de la primera imatge, en el cas de tenir diverses imatges. A veure si faig una consulta amb el mestre @Amadalvarez:

  Amadalvarez (discussiócontribucions)

  @Robertgarrigos @Pau Nemo Arreglat: Special:diff/29007582

  L'explicació és: la recuperació d'imatge i el seu peu s'ha de fer simultàniament en una única lectura WD. La infotaula feia servir un codi antic que funciona bé quan no hi ha múltiples imatges, o no tenen peu (P2096).

  Tal com actuava recuperava la primera imatge i després el primer peu que trobava en català. Com que la primera imatge (en realitat és la quarta, però té activat el flag de "preferit") no tenia peu català, i la primera imatge amb peu català era la 5a, feia un entrecreuament il·lògic.

  Salut !

  Resposta a «Òbol»
  Paucabot (discussiócontribucions)

  Bon dia, Robert. Respecte d'aquest canvi, només comentar-te que {{Infotaula d'indret}} és una redirecció a {{Indret}}. El canvi no fa res, més aviat complica la cosa ja que substitueixes una plantilla per una redirecció.

  Robertgarrigos (discussiócontribucions)

  ah, doncs sí, es clar. Però, no té massa sentit, això, no? No s'estan introduint les infotaules com un element més nou i específic per a les taules d'informació de la dreta? Tindria més sentit usar una infotaula i no una plantilla.

  Paucabot (discussiócontribucions)

  {{Indret}} és una infotaula, encara que no dugui la paraula infotaula al nom. {{Infotaula indret}} és un sinònim d'{{Indret}}. El que sí que és cert és que és de les poques infotaules que no usa aquesta paraula en el nom.

  Resposta a «Indret»
  Amortres (discussiócontribucions)

  Salut! Com cada any per aquestes dates, arriba la Gran Quinzena Anual de la Qualitat, quan dediquem un temps a corregir incidències en els articles. Si no ho has fet ja, et convido a que passis per la pàgina de coordinació del projecte i vegis quines tasques es poden fer. Moltes gràcies i una abraçada!

  Resposta a «És el temps del manteniment»