Vés al contingut

Viquiprojecte Discussió:Cicle de sessions a distància d'Amical Wikimedia 2021/Notes treball sessions WD

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Pere prlpz (discussiócontribucions)

@Amadalvarez Continuo la conversa aquí que em sembla més pràctic, i començo repetint-me per tenir-ho tot junt.

Diria que el millor repartiment vindria a ser que tu fessis les parts de les que has escrit notes o fet el Powerpoint i jo la resta. O sigui, jo podria fer les alternatives simples a Wikidata (què hi enllaça, utilitza propietat), les formes de representació i la integració amb Petscan, Commons i Wikishootme. Les consultes progressivament més complexes les podem fer plegats o les pots fer tu i fer jo o plegats els exercicis. La introducció a l'SPARQL i les triples, l'haswbstatement i el Listeriabot l'hauries de fer tu.

Els casos de consultes progressives i l'exercici de com escriure consultes fàcilment, jo els faria barrejats, o sigui, explicar un tipus de consulta i a continuació que els participants facin l'exercici de fer-ho servir.

A més, hauríem de pensar com ho fem si ens queda curt el temps. Si els exercicis van bé però lents (que pot ser, perquè 40 minuts d'explicació i exercicis em sembla curt), jo més aviat retallaria per la part del final en comptes de fer menys exercicis. Si per contra anem ràpid, ho fem tot com està previst a l'escaleta.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Pere prlpz. D'acord.

Per cert, quan dic "com escriure consultes fàcilment" em refereixo a la tècnica d'escriure triples en llenguatge semi-natural i després reconvertir-les a codi. No hi ha una slide específica al PPT perquè és una acció que cal fer en directe perquè la vegin, però tinc una slide amb el text a escriure per anar ràpid.

El tema de manca de temps: coincideixo amb tu a retallar per darrera i traslladar-ho a una altra sessió que, decidiria i anunciaria "in situ" amb els assistents. Podríem mirar ara les nostres disponibilitats per tenir clar que proposaríem, però no l'anunciaria encara, ja que potser no cal, si anem ràpid o hi ha pocs assistents i, per exemple, fos més adient replanificar-ho després d'estiu.

Vaig a canviar l'escaleta i així la donem per bona.

Merci

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Pere prlpz Per tal que els assistents tinguessin una documentació i que també ens servis per fer altres tallers, pensava tenir al PPT tot allò que els hi mostrarem, menys les respostes dels casos pràctics que has fet (els enunciats, si que els podríem tenir).

  • Vols que comparteixi amb tu el PPT al núvol per a què afegeixis les teva part ?
  • Prefereixes passar-me un esborrany i ja ho integro jo que tinc més temps entre setmana?
  • No hi posem contingut, perquè és merament pràctic (com faig jo a "escriure fàcilment") ?.


També pensava que estaria bé enregistrar la sessió per tenir-la com a material pels que no hagin vingut i ja els estigui bé, per polir-la nosaltres de cara a propers tallers, etc. Si et sembla bé, ho proposaré al grup i que algú que no sigui ponent se n'encarregui.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

He anat afegint a la pàgina exemples d'exercicis progressius, seguint la línia dels que havies fet tu, i sobretot exemples del principi i el final (les alternatives i les aplicacions), sobretot per tenir a mà exemples que funcionen.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ho he vist. Bona feina !!

Resposta a «Escaleta i repartiment»
Pere prlpz (discussiócontribucions)

@Amadalvarez No sé si hauria d'anar aquí però hi he afegit una mena d'esborrany d'índex del que faria a la sessió.

Resposta a «Índex»
Cap més tema anterior