Viquiprojecte Discussió:Estats del món/Millora dels articles/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Dubte

Dubte, un apartat sobre el turisme a on aniria? Ultim apartat de cultura i oci?Mbosch (disc.) 20:53, 7 ago 2009 (CEST)

Dins la secció d'Economia (com a indústria del turisme).--the Dúnadan 23:33, 7 ago 2009 (CEST)
En el cas de l'article Japó justament no compte per què només hi ha números però en aquesta secció si es parla dels llocs d'interès aniria a cultura i oci, ja que una persona quan visita a un país o fa per veure la seva cultura i/o per l'oci que li pot proporcionar.Mbosch (disc.) 00:18, 8 ago 2009 (CEST)
Una cosa és el turisme com a "activitat personal", i una d'altra el turisme com a "indústria". En aquest cas, les enciclopèdies descriuen el turisme com a indústria, i per tant, la majoria de les que he llegit, posen aquesta subsecció dins la secció d'economia, p. ex. [1]. --the Dúnadan 18:32, 8 ago 2009 (CEST)

Història

per què aquest ordre? Història se sol posar al principi de tot en tots els articles, no solament en països (bé, a vegades darrere geografia però mai tan al final) --barcelona (disc.) 20:55, 7 ago 2009 (CEST)

L'ordre va sorgir després d'una discussió a la Taverna. Bàsicament, la raó de la proposta és que totes les enciclopèdies de paper (i les enciclopèdies en línia) posen l'apartat d'història al final. De fet, fins i tot vam canviar els títols de les seccions per fer-los més "enciclopèdics" (com ara "geografia humana" agrupant demografia, etnografia, etc.) --the Dúnadan 23:32, 7 ago 2009 (CEST)

Ajuda companys!

No sé què he fet exactament en Brunei, però se m'ha quedat un buit molt gran que no sé com llevar. Si algú li pot pegar una ullada, li ho agrairé! --Fajardoalacant (disc.) 18:52, 17 març 2010 (CET)

No sóc expert en programàtica ni wikitables, però el que passa és que el tipus de taula que has usat per al clima no té cap mida fixa, sinó que s'estén sempre horizontalment a tot l'ample de la pàgina. Com no hi ha prou text abans, la taula no pot estendre's perquè hi ha una altra taula, la infotaula del país, i per això t'ha quedat un buit molt gran. Pots canviar el tipus de taula per una que no s'estengui, o omplir l'espai buit amb text de geografia física. --the Dúnadan 01:40, 18 març 2010 (CET)

Articles independents de geografia

Bona nit companys,

Estic creant l'article Geografia de Grècia i acabe d'adonar-me que no sé si aquest article hauria d'incloure tant geografia humana com física. La resta de països amb article propi de geografia tampoc no especifiquen al nom si es tracta de "geografia física" o "geografia humana i societat" i imagine que alguns inclouen totes dues i d'altres només la física... opinions? consells? Gràcies! --Fajardoalacant (disc.) 23:52, 21 jul 2010 (CEST)

Fins ara els articles de "Geografia" només tracten de "geografia física", i els articles de "Demografia" tracten de "Geografia humana". Tot i que vam estandarditzar els títols de les seccions, no hem estandarditzat els títols dels articles principals. Crec que l'únic article amb un títol estandarditzat és Geografia física de Mèxic.
Fins que no s'estandarditzin els títols dels articles, jo penso que "Geografia de..." només ha d'incloure la geografia física i no pas la humana.
--the Dúnadan 01:36, 23 jul 2010 (CEST)
Si no s'especifica, el títol s'ha d'entendre com a geografia regional que per definició inclou totes les àrees de la geografia aplicades a la regió. Si se separa s'haurien de dir "Geografia física de tal" i "Geografia humana de tal", però crec que això hauria de ser un segon pas per desglossar l'article principal, cosa que també es pot fer amb subarticles com el concret de demografia. Més aviat penso que molts articles de geografia estan incomplets ja que no diuen res sobre el poblament, els transports o la distribució econòmica, i haurien de donar una visió general geogràfica en tots els seus aspectes. Per mi, són correctes els plantejaments de Geografia de l'Uruguai, Geografia d'Itàlia o en una altra escala Geografia del Maresme, cosa que no treu que es pugui fer per exemple Demografia de l'Uruguai. El cas de Mèxic està molt desenvolupat amb geografia física per una banda i transports, comunicacions, economia, etc., però a això s'hi arriba en un estadi posterior i hi poden haver altres alternatives. Ni tant sols tenim una geografia de Catalunya. --V.Riullop (parlem-ne) 08:43, 23 jul 2010 (CEST)
Gràcies a tots dos!--Fajardoalacant (disc.) 11:33, 23 jul 2010 (CEST)