Viquiprojecte Discussió:Viquimodernisme/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Recull d'imatges

Gran recull d'anàlisi d'imatges fet per l'usuari Dvdgmz i que podem seguir ampliant entre tots. Una de les mancances que s'han detectat durant el projecte és una millor conscienciació en tot el procediment de càrrega, categorització d'imatges. I molts dubtes referents a què es pot penjar i què no.--Kippelboy (disc.) 09:37, 28 gen 2013 (CET)


Revisant imatges

  • Plantilles utilitzades Domini públic: {{PD-old-auto|any}} {{PD-1996}}
    • Quan és obra anònima publicada fa més de 70 anys a la UE i han passat 70 des de la seva publicació sense saber-se l'autoria {{PD-EU-no author disclosure}} [1]
    • Per obres anteriors a 1923 {{PD-1923}} (si es van publicar fora dels EUA cal complementar amb una altra plantilla sobre la situació al país d'origen)
    • Per obres en el domini públic perquè els seus drets han expirat en jurisdiccions amb un termini de per vida més 80 anys, o menys, com és Espanya: {{PD-old-80}}
  • Plantilles per llicenciar imatges carregades a Commons
  • Indicacions d'en Vriullop davant de dubtes sobre la càrrega d'imatges

Arreglades dades autoria i drets

Possibles anònims:

  • File:Capçalera nº 45.jpg (però cal que profes ens confirmin si l'autoria és desconeguda, anònima i no hi ha manera de saber-la)
  • File:Capçalera nº 150.jpg (però cal que profes ens confirmin si l'autoria és desconeguda, anònima i no hi ha manera de saber-la)
  • File:Capçalera nº 158.jpg (però cal que profes ens confirmin si l'autoria és desconeguda, anònima i no hi ha manera de saber-la)
  • File:Capçalera nº219.jpg (però cal que profes ens confirmin si l'autoria és desconeguda, anònima i no hi ha manera de saber-la) - Atenció: crec que la data està malament, és el número 219 i posa 1885, quan números anteriors eren de 1888.

Possibles a esborrar

Ja els han posat plantilla d'esborrament:

Dubte:

Categoritzades

(pendents revisar autoria i drets)

Categories creades

Revistes:

Autors:

Categories utilitzades

Altres observacions

fetes per Dvdgmz en d'altres plataformes:

  • Cal tenir en compte una cosa: la data de publicació de la revista no és l'únic factor per determinar si està al Domini Públic. Ho seria per a les obres (text o imatges) anònimes o d'autor desconegut. Però si és possible identificar a l'autor (en la pròpia revista o en altres fonts, per exemple historiogràfiques) llavors són 80 anys a partir de la mort d'aquest.
  • Alguns autors són coneguts i es pot trobar fàcilment la data de defunció, però d'altres no (a la pàgina de discussió del Viquiprojecte n'hi ha alguns que jo no he pogut localitzar). Però potser en les vostres fonts sí que ho podeu saber.
  • En alguns casos els autors de les imatges estaven identificats. L'únic cas en que no ho estaven eren les capçaleres. Però

caldria assegurar-se que són anònimes ja que potser els historiadors n'han identificat els autors. O potser en la primera edició amb la nova capçalera se'l cita. Si es posa "anònim" o "autor desconegut" caldria assegurar-se que és així.

  • Per als casos de de reproducció fotogràfica bidimensional d'una obra en DP: Plantilla:PD-Art I dins d'aquesta es posaria l'etiqueta que diu perquè està al domini públic (per exemple PD-1923). Veure com utilitzar-la:

http://commons.wikimedia.org/wiki/Template:PD-Art#Utilitzaci.C3.B3

  • En el camp descripció intenteu posar la informació que tingueu. En el cas, per exemple, de "La Ilustración" he trobat que els estudiants posaven informació a la pàgina de Viquipèdia com a peu de foto que no estava a la descripció de la imatge a Commons. Pensem que Commons és comú :) a totes les Wikipedies i que està bé aportar la informació també allà. Això ajuda a que es tradueixi i s'utilitzi en altres llengües. I també ens ajuda a tenir informació als qui puguem col·laborar categoritzant les imatges. També és útil transcriure dins la descripció si la imatge conté un text curt, com ja han fet en molts casos en els

peus de foto.

Invitació Nau Gaudí per a Viquipedistes

L'Ajuntament de Mataró ens convida el proper dijous 27 de novembre a les 19h a la presentació de la guia sobre la Nau Gaudí a Mataró. I a les 18h en Daniel Giralt-Miracle, autor de la Guia, ens farà una visita comentada per a viquipedistes. Als viquipedistes assistents se'ls donarà la guia. Si hi esteu interessats digueu-ho a l'avís d'aquesta invitació a la Taverna (digueu si vindreu a la visita i/o a la presentació) o escriviu-me i intentaré vehicular-ho. Cal que els diguem qui hi anirà i quants serem. -- Dvdgmz(Escriu-me) 11:25, 8 nov 2014 (CET)