Viquipèdia:La taverna/General/Arxius/2005/10

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Algú sap que ha passat amb el Llull?

La seua última contribució és del 30 mars a les 22:05, en té tantes que no m'havia percatat mai que duia 5 mesos sense escriure... Jo també estic intrigat, Barcelona. Potser necessite un respiro
Ludor | (ho discutim?) 00:51 12 set, 2005 (UTC)

  • jo a vegades ho he demanat aquí mateix i mai ningú ha sabut res. Plàcid Pérez Bru 18:52 12 set, 2005 (UTC)

Aquesta és la darrera contribució de en Llull:

09:01 3 abr, 2005 (història) (diferències) m MediaWiki:Copyrightwarning (amunt)

al viccionari. Plàcid Pérez Bru 21:15 12 set, 2005 (UTC)

Post Scriptum: al menys per el que sé. Plàcid

Jo també vull saber qué ha estat d'en Llull. Les seues contribucions van caure sobtadament. Es podrà enviar un correu electrònic des de la seua pàgina d'usuari? Vaig a vore-lo. --Joanot Martorell 21:23 12 set, 2005 (UTC)

Per què no feim un article col·lectiu per recordar el que feia en Llull? Plàcid Pérez Bru 22:26 12 set, 2005 (UTC)

Caldria fer una medalla i donar-li-la títol "pòstum" com a mínim. --Micru 16:43 16 set, 2005 (UTC)

He pensat que al igual que les altres wikipedies tenen estrelles especials per usuaris que han fet una gran feina, com aquesta ,podriem possar-li al LLull aquesta estrella més a lo oscar.

Per altra banda, es va parlar de donar també la estrella als administradors. Que us sembla possar aquesta estrella com reconeixement als administradors?

--Arturo Reina 16:07 20 set, 2005 (UTC)

Ei, estan de recontrabonicos les estatuetes ^_^ !!!! Vull tenir l'honor de lliurar l'estaueta al nostre gran magnífic i il·lustríssim En Llull!!! --Joanot Martorell 21:20 29 set, 2005 (UTC)

Problemes al commons

Intervencions traslladades a la taverna de la viquiteca. Vegeu ací. --Joanot Martorell 05:20 30 set, 2005 (UTC)

Wolaz!

Soy de Chile y me encantaría poder colaborar en la Wikipedia en catalán, pero no sé el idioma, y me gusta mucho... ¿no sabéis vosotros alguna URL donde yo pueda aprender catalán?

De antemano, gracias. --Auztrel 02:55 29 set, 2005 (UTC)

Hola unos cursos por apender catalan son:

Espero aver-te servit d'ajuda! ;)--Misto

En Wikibooks en español se está desarrollando un libro, pero está al 25%: http://es.wikibooks.org/wiki/Catal%C3%A1n_para_castellanoparlantes --Vedranell 16:07 29 set, 2005 (UTC)

Gràcies per tot...Gràcies! --Auztrel 19:39 29 set, 2005 (UTC)

Evolució/Creació: Ciència o llògica?

Digueu-me que en creieu d'aquest tema!

La viquipèdia no és un fòrum de debat, si vols discutir sobre el tema d'algun article pots fer-ho a la pàgina que inclou cada article (pestanya discussió). De totes maneres, si t'interessa el tema, busca el judici que s'està celebrant ara mateix als EEUU sobre el creacionisme a les escoles. I signa les aportacions a la taverna, si us plau --barcelona 09:15 2 oct, 2005 (UTC)

Hola us saludem des de l'Aula Escolar Hospitalària de l'Hospital del Mar de Barcelona.

Som: una mestra i tots els alumnes d'entre les nenes, els nens, els nois i les noies ingressades al Servei de Pediatria. Ara mateix som: Arjoo Fàtima, Hamza, Luisa i Rosanna. 27 de setembre.

hola Arjoo, Fàtima, Hamza, Luisa i Rosanna! --Guillɘmesponsum 07:34 4 oct, 2005 (UTC)
Hola Arjoo, Fàtima, Hamssa, Luisa i Rossanna!! Benvinguts a l'enciclopèdia lliure, vos escric des del País Valencià :D. --Joanot Martorell 08:23 4 oct, 2005 (UTC)

Wikipedia en espanyol

M'ha resultat curios veure com en el projecte en espanyol han decidit mantenir noms erronis per nombroses ciutats catalanes (Tarrasa, Figueras, Gerona, Lerida...). M'agradaria saber que en penseu i si es pot fer quelecom al respecte.

Més guerres entre wikis no, per favor, i gràcies. Si allà volen mantenir noms que ningú no el fa servir hui en dia, és cosa i problema d'ells, no el nostre. Ara bé, tret de Terrasa i Figueras, els altres dos exemples que esmentes són exònims tradicionals en castellà. Ací també en fem servir exònims tradicionals en valencià. --Joanot Martorell 16:06 10 oct, 2005 (UTC)
Suposo que seria bo intentar esbrinar des de quan són exònims aquests noms per què es probable que alguns siguin relativament recents. Aquesta seria la forma de que -algun dia- es pogués convencer als usuaris de la es: de la bestiesa que és mantenir alguns d'aquests noms. Això, o que la política dels exònims canvïi tard o d'hora, que tal com està el panorama no sembla fàcil...
El que per mi és claríssim és que les guerres d'edicions el que fan és empitjorar la situació. Salut, --pieter 00:43 11 oct, 2005 (UTC)

Els exemples que has posat, però, són centenrais i absolutament tradicionals.

Suport a una Viquipèdia en murcià.

Bones!! Abans que començara l'estiu l'usuari de la nostra comunitat que hi contribueix sovint en articles de temes murcians, Assarbe, va demanar ajut per a iniciar els tràmits per a engegar una Viquipèdia en murcià. Jo mateix m'hi vaig oferir, i el vaig ajudar en el seu procés en Wikimedia Meta. Durant tot l'estiu no hi va haver oposició, i hi va haver suport de gent que, cal dir-ho, no havia participat mai a una viquipèdia però que volien començar a fer-ho amb aquesta versió lingüística i van registrar comptes a diferents viquipèdies només per a donar-hi suport. Quan finalment la seua aprovació semblava imminent, es va còrrer la véu a la Wikipedia en castellà, amb la qual cosa alguns usuaris hi anaren per a mostrar el seu rebuig i la seua aprovació s'ha aturat.

En sóc conscient de què molts pensareu que si un de nosaltres, puix catalanoparlants doncs acostumats al perill del seccessionisme lingüístic de la nostra llengua per motius polítics, seriem incoherents si donarem el nostre suport a un parlar que es tracta suposadament d'un dialecte castellà. Jo no hi he volgut entrar en valoracions sobre si és una llengua independent, un parlar de transició castellà-valencià, un dialecte allunyat del castellà, o una simple modalitat lingüística del castellà.

El que sí tinc clar que la relació equivalent entre valencià i català central seria l'andalús i el castellà, mentres que la relació entre murcià i castellà és, per al meu parer, l'equivalent de l'aragonés i castellà, l'occità i català, o l'alemànic i l'alemany. Però la qüestió principal, per a mi, no és la seua filiació lingüística, sinó que el lèxic i sintaxi del "parlar murcià" no hi té cabuda a la wikipedia castellana perquè es considera "aberrant" i, per tant, davant la manca d'alternatives, si volen fer una enciclopèdia amb les particularitats murcianes haurien d'establir una viquipèdia pròpia.

Amb això, vos he volgut informar per si alguna persona estaria interessada en participar en el procés de suport (o, bé, oposició fins i tot, si l'escau), en què també s'hi debat la conveniència de crear una viquipèdia en murcià. --Joanot Martorell 19:26 13 oct, 2005 (UTC)

En primer lloc, demano disculpes per el meu català. Soc usuari de la viquipèdia en castellà i, com una de les persones que ha participat en la discussió en Meta, solament vull aclarar que la meva posició sobre la viquipèdia en murcià va ser inicialment un comentari escéptic sobre les afirmacions que es feien en la pàgina de meta sobre el status del murcià com llengua independent del castellà. He fet aixó perque pensava que era necessari oferir una visió alternativa já que tots els comentaris i els vots eren aparentement de persones que defendien la idea de que existeix una llengua murcià, com si això fos una evidéncia acceptada per tot el món. Després de fer aquest comentari he comprobat que la majoria dels usuaris que havien votat a favor de aquesta viquipèdia no eren usuaris vàlids! Eren, en definitiva, firmes simulades, com si jo firmo miabuelita o qwertyuiopasdfghjkl. Si algú ha curiositat, pot comprobar aquest historial de canvis d'una IP anònima: [1]. Aquest vandalisme, i també, ho reconec, les meves dubtes de que aquesta proliferació en llengües discutibles sea positiva per al projecte de la Wikipedia, m'han fet votar en contra. Hauria estat interessant haver mantenit una discussió civilitzada sobre llengües, dialectes, etc. Desafortunadament, el vandalisme ha continuat. Recientement, un usuari amb IP anònima ha editat la lista de "bogus names" (noms falsos) para poner en seu lloc "real names", encara que tals noms no corresponden à usuaris vàlids, excepte un que s'ha registrat... setmanes després de votar. Usuaris anónims (en realitat es sempre la mateixa IP) diuen en un anglés quasi pitjor que el meu català, que s'ha demostrat qu'els usuaris eren verdaders(!).
La raó principal per la qual he dedicit fer aquest esforç d'escribir aqui en català (llengua que llegeixo, però que no he mai estudiat formalment) és que Joanot ha dit aqui una cosa totalment falsa: "i hi va haver suport de gent que, cal dir-ho, no havia participat mai a una viquipèdia però que volien començar a fer-ho amb aquesta versió lingüística i van registrar comptes a diferents viquipèdies només per a donar-hi suport". Això no és veritat. Com jà he dit, els noms no correspondien als usuaris que han fet les edicions amb aquestos vots. Per això, jo mateix he parlat a Meta de vandalisme i falta d'ética. No puc comprender como una persona amb tanta experiencia en les viquipèdies en català i castellà com Joanot pot passar per alt això. En Meta s'ha explicat (jo mateix i Chamdarae, un usuari molt actiu en les discussions sobre llengües en Meta) que la majoria dels vots no eren vàlids. Però alguns defensors del murcià continuen les accions vandáliques.
Joanot, em sembla molt bé que no estiguis d'acord amb mi sobre el status del murcià o sobre si hi deve haver una viquipèdia en aquesta llengua o dialecte. Personalment, penso que si es acepta una viquipèdia en murcià no hi haurá ninguna raó per no aceptar viquipèdies en menorquí o en cubano. Però comprendo que hi ha altres opinions, com la teva, i la discussió civilitzada és sempre enriquecedora. Ara bé, no puc entender per qué no critiquis accions que són inaceptables en qualsevol viquipédia, com votar con firmes falses o editar els comentaris de altres, accions favorecides per els murcianistes (encara no se si és un o dos) en Meta. Intervinc aqui perque no vull que els usuaris de la Wikipedia catalana que llegeixin els teus comentaris i vean les meves numeroses intervencions en Meta per aquest assumpte pensen que jo soc una espécie de feixista intolerant, responsable de destrozar cruelment les ilusions de moltes persones que havien respaldat la creació de una viquipèdia en murcià. Crec que la realitat ha estat una mica diferent. AngelRiesgo 01:07 15 oct, 2005 (UTC)
Angel, es que ni siquiera me hacía falta criticarlo porque tú mismo ya lo has hecho por mí :P. Ya dije en su momento que si habían usuarios falsos no se cuentan y ya está. Aunque, la verdad, entonces no había visto lo de la IP anónima lo que, evidentemente, no se ajusta al procedimiento. Pero de ahí, a decir que se trate de una acción vandálica... pues mira, puede ser una acción incorrecta, es cierto, pero también puede ser cierto que se traten de personas que nunca han participado en la dinámica wiki, y hayan expresado a través de una misma persona su apoyo. Quiero decir que yo no veo mala fe en esa irregularidad (por ejemplo, esa IP anónima, que seguro que es Assarbe, no se escribe a su propia página de usuario para dar un falso/supuesto apoyo al proyecto y, además, se curra una traducción del MediaWiki). Eso no justifica la validez, pero tampoco es un motivo tan grave como para despreciar la propuesta que se trata, sobre una wikipedia en murciano (o no). Lo que sí coincido contigo es que si esa wikipedia la van a llevar personas que, supuestamente, no han sabido ni registrarse correctamente, pues va a ser una wiki en vano. Pero la propuesta en sí, a mi entender, es válida, sólo falta que realmente haya gente que lo lleve a cabo (mínimo 4 personas). --Joanot Martorell 01:55 15 oct, 2005 (UTC)
Hombre, tal vez no llegue a vandalismo, pero va un poco más allá de una simple irregularidad, sobre todo viniendo de la persona que ha impulsado el proyecto. Sigo sin entender cómo, en buena fe, se puede, desde un mismo ordenador, poner varias firmas que no corresponden a usuarios registrados. Quienes lo han hecho sabrán si eran varias personas que estaban juntas frente a la pantalla o lo que sea. Roza el ridículo, en cualquier caso, que insistan en la discusión en Meta en lo de que, "of course", se trata de usuarios reales, y que esto ha sido demostrado. Este tipo de cosas demuestra el punto débil de las votaciones en Wikipedia. Más importante que los votos en sí (ha habido ya muchos precedentes de personas que registran nombres de usuario diferentes para hacer bulto en las votaciones) son los argumentos, la discusión. Ahí es donde se puede alcanzar un consenso y donde se puede ver si una propuesta es razonable. Siento que mi primera intervención en la wikipedia catalana haya sido para discutir contigo, Joanot. Por tus contribuciones en la wiki española, me pareces un excelente colaborador y una persona muy razonable, pero creo que en este tema del murciano has querido ver una especie de intolerancia contra las lenguas minoritarias, y mi motivación ha sido, creo, de otro tipo. Sigo pensando, no obstante, que hay que marcar un límite a lo que es aceptable como lengua. Cualquiera puede llegar mañana y decir que quiere hacer una wikipedia en zamorano (lengua considerada por algunos linguistas de transición entre el leonés y el castellano, of course). Es posible que el murciano sea muy diferente de otros dialectos pero no deja de ser un caso un poco extremo de reivindicación lingüística. --217.206.92.210 10:43 15 oct, 2005 (UTC) (AngelRiesgo )