Viquipèdia:Viquiconcurs Festes Etnologia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Benvinguts al Viquiconcurs Festes d'Estiu, una convocatòria parcial del Museu Valencià d'Etnologia per a il·lustrar les festivitats d'estiu en el marc del Wiki Loves Folk.

Context[modifica]

Els tres guanyadors rebran un lot de llibres. Pensem que és una manera engrescadora de conèixer i difondre la nostra cultura editant la Viquipèdia i gaudint de les millors investigacions i divulgacions sobre Etnologia Valenciana. Com més articles amplieu, més possibilitats de guanyar un dels lots.


Calendari[modifica]

El termini de pujada de fotos de les festes d'estiu començarà el dia 21 de juny a les 23.59 h. i s'allargarà fins el 21 de setembre a les 23.59 h..

Per a pujar els fitxers caldrà estar registrat als projectes wikimedia i utilitzar el formulari habilitat fins a les 23.59 h. del dia 21 de setembre. Recordeu que a Wikimedia Commons sols acceptem fitxers lliures. Ací teniu més informació.

Aprendre a editar[modifica]

La Viquipèdia està basada en referències externes, com els llibres del Museu Valencià d'Etnologia. Mai editeu sense posar referències!

Si voleu col·laborar però no sabeu com funciona l'edició a Viquipèdia, podeu vore estos tutorials: La Guia per a posar referències, el videotutorial per a editar articles (en valencià de Barcelona) i el vídeo "¿Qué es Wikipedia?" (en castellà de Buenos Aires). També podeu demanar ajuda al Sistema de Mentors o contactar amb l'usuari TaronjaSatsuma, coordinador del projecte.

També està previst dur a terme una viquimarató complementària. Una oportunitat per a que editors veterans vos ensenyen a editar la Viquipèdia. L'activitat és gratuïta i sols cal dur un portàtil, tablet o fins i tot editar des del vostre telèfon mòbil amb l'APP Wikipedia.

Premis[modifica]

El concurs és gentilesa del Museu Valencià d'Etnologia, qui proporciona els premis. El guardó és una iniciativa del Museu Valencià d'Etnologia i Amical Wikimedia com a activitat paral·lela al concurs Wiki Loves Folk.

Per a pujar les vostres fotografies entreu al següent enllaç i seguiu els passos. Molta sort!

Què?[modifica]

Un premi fotogràfic on hi haurà regals per a les millors fotografies originals que il·lustren una festivitat estival de qualsevol localitat valenciana.


Seran vàlides fotografies sobre les festes de qualsevol localitat del territori valencià. Ací podeu comprovar les fotografies apujades de moment.

Jurat[modifica]

El jurat estarà composat per:

Premi[modifica]

Primer premi.
  • ARIÑO, Antonio; Gómez, Sergi. La festa mare : les festes en una era postcristiana. València : Museu Valencià d’Etnologia, 2012 (Temes d’etnografia valenciana ; 7)
  • El país que va fascinar Jean Dieuzaide. València : Museu Valencià d’Etnologia, 2017
  • Crònica de la Gran Guerra : l’Arxiu de Tànger. València : Museu Valencià d’Etnologia, 2016
Segon premi.
  • ARIÑO, Antonio; Gómez, Sergi. La festa mare : les festes en una era postcristiana. València : Museu Valencià d’Etnologia, 2012 (Temes d’etnografia valenciana ; 7)
  • CAPÓ, Bernat. Costumari valencià I : coses de poble. Picanya : Bullent, 2009 (La Farga ; 29)
  • CAPÓ, Bernat. Costumari valencià II : coses de poble. Picanya : Bullent, 2009 (La Farga ; 30)
Tercer premi.
  • ARIÑO, Antonio; Gómez, Sergi. La festa mare : les festes en una era postcristiana. València : Museu Valencià d’Etnologia, 2012 (Temes d’etnografia valenciana ; 7)
  • GISBERT, Francesc. A què juguem? : els nostres jocs i joguets tradicionals. Picanya : Bullent, 2012 (La Farga ; 38). 13é Premi Bernat Capó de Difusió de la Cultura Popular.
I si no guanye?[modifica]

No passa res. El concurs forma part de la convocatòria Wiki Loves Folk, organitzat per Wikimedia España a nivell internacional i espanyol, i des del Museu Valencià d'Etnologia i Amical Wikimedia es preveuen més premis per a les millors fotos de festes valencianes. O siga que d'ací a desembre hi hauran més oportunitats per a rebre nous premis.

Com?[modifica]

Wiki Loves Folk.

Per a entrar en el concurs, caldrà que les fotografies s'apugen a Wikimedia Commons. El termini de pujada de fotos de les festes d'estiu començarà el dia 21 de juny a les 23.59 h. i s'allargarà fins el 21 de setembre a les 23.59 h..

Per a apujar els fitxers caldrà estar registrat als projectes wikimedia i utilitzar el formulari habilitat fins a les 23.59 h. del dia 21 de setembre. Recordeu que a Wikimedia Commons sols acceptem fitxers lliures. Ací teniu més informació.

Codis de Festes:[modifica]

Algunes de les festes tenen un especial reconeixement com a festes d'interès turístic. Si el formulari d'apujada vos demana el Codi Wikidata de la Festa, podeu consultar els codis a la Llista de Festes d'interés turístic. Si no el sabeu, deixeu-ho en blanc i algun altre viquipedista vos ajudarà. No totes les festes tenen codi de wikidata, si la vostra festa no apareix a la llista, deixeu l'espai en blanc.

Fotos guardonades[modifica]