Vivàrium

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Vivari)

Un vivàrium (llatí, literalment per "lloc de vida"; plural: vivaria o vivariums) és una àrea normalment tancada per mantenir i cuidar animals o plantes per la seva observació o recerca. Sovint, una porció de l'ecosistema o hàbitat particular de l'espècie conservada en ella és simulat en una escala més petita, amb condicions mediambientals controlades.

Depenent del contingut els vivàriums es poden classificar en:

Aquari: recipient parcialment o totalment transparent en el qual es reprodueixen les condicions ambientals necessàries per a éssers de vida aquàtica.

Terrari: recipient en el qual es reprodueixen les condicions ambientals necessàries per a éssers de vida terrestre. Exemples de terraris són els insectaris.

Paludàrium: recipient parcialment o totalment transparent en el qual es reprodueixen les condicions ambientals necessàries per a éssers de vida semi-aquàtica, normalment adaptats per a tortugues i amfibis en captivitat. Entre els aficionats a l'aquariofília destaca el ripàrium que reprodueix les condicions ambientals de les riberes, on l'únic component terrestre són les parts aèries de certes plantes amb arrels sota l'aigua.


Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]