Volcanic Repeating Arms Company

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióVolcanic Repeating Arms Company
Dades
TipusPrivada
EspecialitatArmes de foc
Història
ReemplaçaSmith & Wesson Company
Creació1855
FundadorHorace Smith i Daniel B. Wesson
Data de dissolució o abolició1866
Reemplaçat perNew Haven Arms Company
Activitat
Produeixfusells, pistoles, munició
Governança corporativa
Seu 
Persona rellevantOliver Winchester
Volcanic Pistol Navy Model 41 calibre 6 Inch Barrel

La Volcanic Repeating Arms Company va ser una companyia fundada el 1855 pels socis Horace Smith i Daniel B. Wesson per desenvolupar dos invents de l'armer Walter Hunt, el cartutx Rocket Ball Ammunition i el mecanisme d'acció de palanca. Volcanic va fer una versió millorada de la munició Rocket Ball que consistia en una bala cònica buida plena de pólvora negra i segellada mitjançant un fulminant, apart d'una carabina i pistola amb el sistema de dispar amb acció de palanca. Mentre que la Volcanic repeating Arms Company va tenir una curta vida, els seus descendents, Smith & Wesson i Winchester Repeating Arms Company, es van convertir en uns dels fabricants d'armes de foc més importants.

Història[modifica]

L'original Volition repeating Rifle (fusell de repetició a voluntat) de 1848 dissenyat per Hunt va ser revolucionari, introduint una interacció del principi de repetició de la palanca d'acció i el carregador tubular encara comú avui en dia. No obstant això, el disseny de Hunt distava molt de ser perfecte, i només van ser desenvolupats un parell de prototips; un sol exemplar conegut està actualment al Firearms Museum a Cody, WY.

Fusells Jennings (a dalt) i Volcanic (baix)

Lewis Jennings patentar una versió millorada del disseny de Hunt el 1849, i versions de disseny de patents de Jenning van ser construïdes per Robbins & Lawrence Co de Windsor, Vermont, fins a 1852 (sota la direcció del supervisor de taller Benjamin Tyler Henry) i venudes per C. P. Dixon. Horace Smith també va ser contractat per Courtlandt Palmer per millorar el fusell de Jennings, patentant el Smith-Jennings el 1851. S'estima que menys de 2.000 d'aquests dos models es van fer fins a 1852, quan van deixar de produir-se per problemes financers.

El 1854, els socis Horace Smith i Daniel B. Wesson es van unir amb Courtlandt Palmer, un empresari que havia comprat els drets de patent del Jennings i Smith-Jennings i millorar el funcionament del mecanisme, desenvolupant la pistola Smith & Wesson Lever i el nou cartutx Volcanic. Smith va agregar un fulminant a la "Bala Coet" de Hunt i així va crear el primer cartutx metàl·lic integral, que ajuntava en una sola unitat la bala, el fulminant i la pólvora. Mentre va formar part de l'empresa, Smith va fer un avanç en incorporar un tub de coure per contenir la bala i la pólvora, amb el fulminant en una pestanya d'aquest, creant així una de les més significatives invencions en la història de les armes de foc, el cartutx metàl·lic de percussió anul·lar (el cartutx de Smith, el 22 Curt, seria introduït al mercat al costat del famós revòlver Smith & Wesson Model 1 el 1857, encara sent fabricat avui). La producció es va realitzar a la botiga de Horace Smith en Norwich, Connecticut. El nou cartutx va millorar considerablement les prestacions respecte a l'anterior Rocket Ball de Hunt.

Originalment duia el nom de "Smith & Wesson Company", el nom va ser canviat a "Volcanic repeating Arms Company" el 1855, amb l'addició de nous inversors, un dels quals va ser Oliver Winchester. La Volcanic repeating Arms Company va aconseguir tots els drets dels dissenys de Volcanic (versions de fusell i pistola que seguien en producció en aquell moment), així com sobre les municions, de la companyia Smith & Wesson Co. Wesson va romandre com a administrador de la planta durant 8 mesos abans de reunir-se amb Smith per fundar la Smith & Wesson Revolver Company , amb l'obtenció de la llicència del Rollin White patent de "cilindre de càrrega posterior".

Winchester va forçar la insolvència de l'empresa Volcanic Arms Company i a finals de 1856, va assumir la titularitat i va traslladar la planta a New Haven, CT., On va ser reorganitzada com la New Haven Arms Company a l'abril de 1857. B. Tyler Henry va ser contractat com superintendent de la planta quan Robbins & Lawrence va patir dificultats financeres i Henry va deixar la seva ocupació. Sense deixar de fabricar el fusell i la pistola Volcanic, Henry va començar a experimentar amb una nova munició i va modificar el disseny de la palanca d'acció Volcanic per utilitzar-lo. El resultat va ser el fusell Henry. El 1866, l'empresa es va reorganitzar novament, aquesta vegada com la companyia Winchester repeating Arms , i el nom Winchester va esdevenir sinònim de fusells de palanca d'acció.

Smith & Wesson Volcanic, circa 1855, calibre 31

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  • Houze, Herbert G.: "Winchester repeating Arms Company; Its History and Development from 1865 to 1981" Krause Publication. 1994
  • Lewis, Col B. R.: "The Volcanic Arms"; American riflemen, novembre 1957
  • McDowell, R. Bruce, "Evolution of the Winchester"; Armory Publications, 1985
  • Edsall, James: "Volcanic Firearms - And Their Successors"; Pioneer Press, 1974

Bibliografia[modifica]

  • Ricketts H., Armi da Fuoco, Milano, Mursia, 1962
  • Peterson H., Armi da Fuoco nei Secoli, Milano, Mondadori, 1964
  • Cadiou R., Alphonse R., Armi da Fuoco, Milano, Mondadori, 1978
  • Wilson R., Colt: Una Leggenda Americana, Roma, Gremese, 1987
  • Wilson R., La Conquista del West: Armi e Avventure del West Americano, Roma, Gremese, 1987
  • Durdik J., Mudra M., Sada M.,Armi da Fuoco Antiche, La Spezia, Fratelli Melita, 1993
  • Wilkinson F., Pistole e Revolver, Milano,Vallardi, 1994
  • Venner D., Revolvers et Pistolets Américains, coll. «L'Univers des armes», Paris, Solar, 1996

Enllaços externs[modifica]