XSL

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula de format de fitxerXSL
Tipus Full d'estil i format de fitxer
Extensió xsl i xslt
MIME application/xslt+xml
Més informació
PRONOM x-fmt/281
Lloc web https://www.w3.org/TR/xslt/all/
Modifica les dades a Wikidata

XSL (és l'acrònim d'Extensible Stylesheet Language, expressió anglesa traduïble com "llenguatge extensible de fulles d'estil") és una família de llenguatges basats en l'estàndard XML que permet descriure com la informació continguda en un document XML qualsevol ha de ser transformada o formatada per a la seva presentació en un mitjà específic.

Aquesta família està formada per tres llenguatges:

  • XSLT (sigles d'Extensible Stylesheet Language Transformations, llenguatge de fulles extensibles de transformació), que permet convertir documents XML d'una sintaxi a altra (per exemple, d'un XML a un altre o a un document HTML).
  • XSL-FO (llenguatge de fulles extensibles de formato d'objectes), que permet especificar el format visual amb el qual es vol presentar un document XML, és usat principalment per a generar documents PDF.
  • XPath, o XML Path Language, és una sintaxi (no basada en XML) per a accedir o referir-se a porcions d'un document XML.

Aquestes tres especificacions són recomanacions oficials del W3C.

En el 2005 ja són suportades per alguns navegadors, per exemple mozilla o Internet Explorer, encara que, en el seu lloc, es poden usar les CSS que són 100% compatibles encara que amb una codificació diferent.