Zefram Cochrane

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgeZefram Cochrane
Tipuspersonatge humà de ficció
personatge literari
personatge de sèrie de televisió
humà Modifica el valor a Wikidata
Interpretat perGlenn Corbett Modifica el valor a Wikidata
Context
Present a l'obraImmortal Coil, Last Full Measure, Federation, Articles of the Federation, A Singular Destiny, Martyr (en) Tradueix, First Contact (en) Tradueix, Beneath the Raptor's Wing Ⅰ, The Good That Men Do, Resistance, The Butcher's Knife Cares Not for the Lamb's Cry (en) Tradueix, Star Trek Trexels, Federation – The First 150 Years i Star Trek: The Original Series Core Game Book Modifica el valor a Wikidata
Universunivers d'Star Trek Modifica el valor a Wikidata
Dades
Gèneremasculí Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióinventor Modifica el valor a Wikidata
Goodreads character: 79619

Zefram Cochrane és un personatge fictici de l'univers de la sèrie televisiva de ciència-ficció Star Trek, caracteritzat per l'actor estatunidenc James Cromwell.

És l'inventor del motor d'impuls l'any 2063. Aquest motor permet fer viatges a velocitats majors a la de la llum. Va néixer l'any 2030.

El caràcter de Cochrane era molt particular, d'acord amb Stark Trek: Primer Contacte. No obstant això, per a totes les generacions posteriors és considerat un dels més grans herois de la història.

Oficialment mor el 2117, després de desaparèixer a Alpha Centauri, però el 2267 és trobat pel Capità Kirk en un planetoide al que va ser transportat per una alienígena amb molts poders. Zefram i l'alienígena viuen en aquell planeta des de fa 150 any apartats de la resta d'humans.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]