Tema de Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes

Proposta per a integrar Wiktionary amb Wikidata

3
QuimGil (discussiócontribucions)

Se n'ha parlat molt i moltes vegades sobre la possibilitat d'integrar Wiktionary amb Wikidata. La idea és clara: cada entrada de diccionari és una entrada a Wikidata, diferent idiomes, etc. Però la implementació és molt més complexa per diversos motius, cmençant pel fet que una pàgina típica de Wiktionary té una estructura molt més complexa que els articles enciclopèdics, que a més pot variar entre projectes.

Bé, tot això per dir que hi ha una proposta que té cara i ulls, proposada pel fundador de Wikidata, amb una certa possibilitat d'esdevenir un pla d'acció. @Vriullop: i altres editors del Viccionari, estaria molt bé que féssiu un cop d'ull a la proposta i la pàgina de discussió, i diguéssiu la vostra si hi ha alguna cosa a dir. Acabo de parlar sobre aquest tema amb la Lydia Pintscher (product manager de Wikidata) a la Wikimedia Hackathon, li he explicat els projectets de Viccionari i l'interés general, i m'ha dit que tot i que la proposta té cara i ulls, troba que per trepitjar sobre terreny sòlid cal tenir més opinions d'editors de Wiktionary.

KRLS (discussiócontribucions)

Primer de tot, dir que hauries de penjar aquest missatge (o redirigir-los aquí) a La Taverna del Viccionari, primer per respecte al projecte i a la independència d'aquesta i segon, perquè hi ha usuaris que no són editors habituals de la Viquipèdia. Jo sóc bastant escèptic a aquest tipus de propostes. Les comunitat són majoritàriament conservadores i difícilment tirin aquest tipus de propostes. Recordo la proposta d'integrar Wikiquote a Wikidata feta a Wikimania l'any passat i on ha acabat. Els grans reptes serien la migració d'un sistema totalment lliure a un sistema estructurat molt poc flexible i com ho encaixaria la comunitat habitual. Valorar si caldria un canvi gradual o dràstic per tenir una incidència comunitària menor. Com a editor esporàdic del projecte crec que podria ser beneficiós i seria fàcil d'adaptar-me, però no crec que tiri endavant en comunitats madures com la francesa, gallega o anglesa.

QuimGil (discussiócontribucions)

Tal i com vam acordar en el seu dia, la introducció de Tecnicismes diu que "Tota pregunta o proposta tècnica té cabuda aquí, tant si està relacionada amb la Viquipèdia com amb qualsevol dels projectes germans." No és manca de respecte al Viccionari, la prova és que vaig trobar un raconet de temps per a pub;licar aquest fil.  :)

El diccionaris són de fet bases de dades estructurades, i tots els projectes Wiktionary tenen normes per a mantenir aquesta estructura. Tot i que tècnicament puc anar a un article de Wiktionary i escriure el que vulgui de manera "totalment lliure", en la pràctica és més que possible que sigui advertit o revertit si no segueixo l'estructura utilitzada. Si combinem això amb la possibilitat de xuclar dades disponibles i la necessitat d'accedir a la informació de manera programàtica, el cas de Wikidata per a Wiktionary sembla rellevant.

Però bé, jo només faig de missatger. La proposta està en peu i està essent debatuda entre les comunitats de Wikidata i Wiktionary.

Pel que fa a Wikiquote, el progrés es pot seguir a phab:T71753 i les tasques que la bloquegen. S'ha de fer feina a la plataforma de Wikidata, part d'aquesta feina beneficia el cas de Wikiquote i d'altres. L'equip és petit i van fent. No tinc cap dubte que hi arribaran també.

Resposta a «Proposta per a integrar Wiktionary amb Wikidata»