Associació de Víctimes del Terrorisme

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: AVT)
Infotaula d'organitzacióAssociació de Víctimes del Terrorisme
Dades
Nom curtAVT i AVT Modifica el valor a Wikidata
Tipusassociació Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicaassociació Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1981
FundadorAna María Vidal-Abarca Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
PresidènciaMaite Araluce (2018–) Modifica el valor a Wikidata
Altres
Premis

Lloc webavt.org… Modifica el valor a Wikidata

L'Associació de Víctimes del Terrorisme (en castellà: Asociación Víctimas del Terrorismo) és una associació d'extrema dreta constituïda l'any 1981 amb l'objectiu de socórrer les víctimes del terrorisme de l'Estat espanyol. És una associació que socorre actualment més de 6.000 persones.

Els socis que agrupa l'AVT, a diferència d'altres associacions d'Espanya, són únicament víctimes directes del terrorisme, entenent-se com a tals, els ferits o que han sobreviscut als atemptats soferts, o els familiars de víctimes mortes. Respecte al nombre d'afiliats, alguns citen uns 3000 afiliats de 18.000 censats a l'Estat espanyol com a víctimes del terrorisme.[1][2]

Ha dut a terme una quantitat considerable de manifestacions. Ha rebut molts premis i reconeixements i ha col·laborat en moltes accions judicials.

Finançament[modifica]

L'Associació rep subvencions anuals dels Ministeris de Treball i Assumptes Socials i de Defensa, de la Comunitat de Madrid, de l'obra social de Caja Madrid, i de la Fundació de Víctimes del Terrorisme (FVT). A més, compta amb les subvencions que cada tres anys concedeix el Ministeri de l'Interior. També rep ajudes d'ajuntaments, entitats privades, i particulars.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Associació de Víctimes del Terrorisme