Aplicació assassina

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Captura de Visicalc, aplicació que substituí les fulles de càlcul tradicionals.

Aplicació assassina (de l'anglès: killer application, comunament abreujada killer-app) és una aplicació informàtica determinant, és a dir, que la seva implantació suposa la definitiva assimilació pels usuaris. Una aplicació denominada com a tal exerceix una enorme influència en el desenvolupament de posteriors desenvolupaments informàtics i en la forma com s'oferix un servei a partir del moment que l'aplicació assassina es popularitza.

A Internet, una aplicació assassina es caracteritza pel fet que reemplaça total a parcialment al servei tradicional. Una de les primeres aplicacions assassines van ser els clients de correu electrònic que van substituir en gran part al correu tradicional. Posteriorment van produir un gran impacte les aplicacions de missatgeria instantània i en el futur s'espera que la popularització del Video on Demand a través d'Internet pugui canviar per a sempre el negoci dels videoteques.

En el cas de la telefonia mòbil les aplicacions determinants estan per definir, però respecte a la tecnologia de segona generació la més significativa ha estat la qual permet la transmissió de missatges SMS. S'espera que les aplicacions assassines de la tercera generació de telefonia mòbil siguin aquelles que permetin realitzar intercanvi d'arxius P2P, les de missatgeria instantània i les de comerç electrònic.