Còmic detectivesc

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El còmic detectivesc, també anomenat sèrie negra, còmic policíac o el còmic de detectius, és un estil de còmic, en el que el crim, sigui de la modalitat que sigui, hi és gairebé sempre present.[1] Una altra de les característiques és que les seves pàgines se centren en les activitats d'un detectiu privat o bé d'un agent de la llei. Narren les activitats de delinquiments professionals. Expliquen algun crim puntual, perpetrat per algun delinqüent no professional.[2]

Característiques[modifica]

Temàtiques [3]
  • Centra les activitats, en un agent de l'autoritat, o d'un detectiu privat.
  • Explica les activitats que duen a terme delinqüents professionals.
  • En alguna historieta, també explica d'una manera puntual, els crims que pot haver perpetrat un delinqüent no professional.

En uns paràmetres més generals a un còmic de sèrie negra, se li exigeix que sigui realista, respectant l'estil de cada autor. L'ambientació en un entorn preferentment urbà, és un altre dels requisits.

Història[modifica]

Còmic de sèrie Negra, a la premsa dels Estats Units d'Americà

El primer personatge, de Sèrie Negra, va ser Dick Tracy. Les tires de premsa anteriors, en les que hi sortia algun policia, o detectiu privat solia ser una tira de caràcter humorístic.[2]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Còmic detectivesc
  1. Del tebeo al manga una historia de los cómics. El comic-book: superhéroes y otros géneros (en castellà). nº 3 Pag.5. Panini España S.A, p. 208 (Del Tebeo al Manga, una historia de los tebeos). ISBN 978-849885-22-26. 
  2. 2,0 2,1 Jiménez Varea, Jesús «Tiras negras: El género negro en las series de prensa estadounidenses». Yellow kid [Barcelona], núm. 4, 2002, pàg. 2-20 issn =1578-4592 [Consulta: 27 novembre 2014].(castellà)
  3. Els criteris usats per encabir, un còmic dins el gènere de sèrie Negra, són els que fa servir Jesus Jiménez Varea, a l'article de la publicació Jiménez Varea, Jesús «Tiras negras: El género negro en las series de prensa estadounidenses». Yellow kid [Barcelona], núm. 4, 2002, pàg. 2-20 issn =1578-4592 [Consulta: 27 novembre 2014].(castellà)