Habitatge al carrer d'Anselm Clavé, 21 (Girona)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Carrer Anselm Clavé)
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Habitatge al carrer d'Anselm Clavé, 21
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXIX Final
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura eclèctica Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaGirona Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Anselm Clavé, 21 - c. Nord, 13. Girona
Map
 41° 59′ N, 2° 49′ E / 41.99°N,2.82°E / 41.99; 2.82
IPA
IdentificadorIPAC: 21421

L'habitatge al carrer d'Anselm Clavé, 21 és una casa de Girona inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

L'edifici al número 21 del carrer d'Anselm Clavé fa cantonada amb el número 13 del carrer Nord. És una casa de planta rectangular que ocupa una parcel·la en cantonada. Presenta estructurada de murs de càrrega amb crugies paral·leles. És interessant el vestíbul de la planta baixa que permetia l'accés dels carruatges, amb una interessant ornamentació del sostre imitant un artesanat. Des d'aquest indret s'accedeix a l'escala que condueix a les diferents plantes. Totes les obertures del pisos presenten balcons i la façana posterior és amb galeries i obertures d'arc apuntat. L'arrebossat original marcava juntes horitzontals imitant carreus. Les façanes es rematen amb una cornisa amb mènsules.[1] El portal del pati fou enderrocat per construir-hi un edifici nou fa uns anys. En ell hi constava l'any 1886.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Habitatge al carrer d'Anselm Clavé, 21
  1. 1,0 1,1 «Habitatge al carrer d'Anselm Clavé, 21». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 28 febrer 2015].