Casa Nyeu

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Nyeu
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióS. XVI
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSalardú (Vall d'Aran) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPl. Major, Salardú. Naut Aran
Map
 42° 42′ 25″ N, 0° 54′ 04″ E / 42.70693°N,0.901154°E / 42.70693; 0.901154
IPA
IdentificadorIPAC: 4668

Casa Nyeu és una casa de Salardú al municipi de Naut Aran (Vall d'Aran) inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Es tracta d'un casal de res plantes amb suports de fusta, i teulada de doble vessant i teulada de llicorella que presenta en el frontis un xamfrà. La porta adovellada de mig punt se situa entre dues obertures, la de la dreta és de fàbrica i duu gravada la data 1633. En el primer pis sengles obertures amb batents de fusta. Semblantment en el segon, més petites i de fàbrica, però, sense cap motiu en especial llavat que l'espai intermedi possiblement contenia una pintura avui perduda (això no obstant en algunes fotografies antigues no s'observa que existís). Una petita cort resta adossada al casal per la banda de migdia amb estructures de fusta. Vora la porta compareix un bloc de pedra encastat que conté l'escut de la vila de Salardú, cinc pals o barres i un clau en vertical, bé que sembla disposat de cap avall. L'interior conserva estris i atuells, així com un "comada".[1]

Referències[modifica]

  1. «Casa Nyeu». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 20 febrer 2016].