Categoria Discussió:Amerindis

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Els amerindis s'estan llistant tots pels noms anglesos. Ja que aquesta llengua no és l'anglès, no seria més lògic emprar el nom nadiu? Rata de Biblioteca 06:26, 23 nov 2005 (UTC)

Crec que els més coneguts es deurien deixar amb el seu nom en anglès, és el cas dels tsalagi (cherokee, en anglès) encara que no tenim cap obligació almenys hauriem de guardar les seues redireccions, però fixeu-vos, que per exemple en el cas dels xeienne el nom ha sigut adaptat de l'anglès cheyenne. De vegades l'ortografia nadiva pot representar un problema (que es solventaria indicant la pronunciació correcta) ja que per exemple tsalagi es pronuncia tsalagui. Un cas curiós és el dels sioux que són classificats en tres grups, els Lakota, els Nakota i els Dakota, segons la Viqui en francès el mot sioux és despectiu i també, i aixó també ho diu la Viqui en anglès és homònim d'una ètina, que no té res a veure, del Canada. Personalment tinc pendent des de fa un temps un afer sobre els berbers que no accepten que se'ls denominen amb eixe mot
Ludor | ? 09:12, 23 nov 2005 (UTC)

No em refereixo de no fer sevir el nom català quan aquest ens ha arribat a travès de l'anglès sinó de triar pel nom original quan tradicionalment no en tenim cap dels dos. Exemple: Black Kettle. Rata de Biblioteca 14:20, 23 nov 2005 (UTC)

Una pregunta: perquè en aquesta categoria només hi ha personatges de nordamèrica? "Amerindi" es refereix genèricament a qualsevol persona indígena del continent americà, també de centre i sudamèrica. --Oersted 09:47, 4 gen 2006 (UTC)


Segons el que descrivia el tex vaig fer la següent classificació:

L'esquema de jerarquia de les categories quedaria així:

Ara crec que la classificació no és massa encertada, crec que s'haurien de fer els següents canvis:

Pasqual · * 19:48, 18 gen 2006 (UTC)

Nova categoria[modifica]

S'hauria de crear una categoria nova de l'estil de en:Category:Indigenous peoples of the Americas per als grups humans per incloure-hi, entre d'altres coses, Categoria:Organitzacions ameríndies i Categoria:Reserves índies. Aquesta nova categoria també inclouria categoria:Amerindis i així, aquesta darrera categoria només contendria biografies. Però no veig clar el nom. Categoria:Pobles indígenes d'Amèrica? Pau Cabot · Discussió 16:11, 2 feb 2011 (CET)[respon]

Fet Fet! : Categoria:Pobles indígenes d'Amèrica. Pau Cabot · Discussió 18:44, 9 jul 2014 (CEST)[respon]