Categoria Discussió:Filòlegs catalans

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Un contribuidor anonim haiva afegit el text de sota a la categoria. Obviament, aqui no hi pinta res, pero el deixo a la discussio per si algu el vol aprofitar per algun article. Xevi (discussió) 21:20, 3 gen 2008 (CET)[respon]


SERRANO BLANQUER, David

Nascut a Sabadell el 1966, és Doctor en Filologia Catalana per la UAB, Cum Laude, amb la tesi "La literatura concentracionària europea: Joaquim Amat-Piniella". Professor de Filologia Catalana i Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya, és un dels màxims representants de la recerca en el camp de la recuperació de la memòria històrica a través de la direcció del CILEC (Centre d'Investigació de la Literatura Europea Concentracionària).

És el Biogràf i principal divulgador i investigador de la vida i l'obra de Joaquim Amat-Piniella. Gràcies a la seva recerca científica es va poder descobrir el llegat que Joaquim Amat va deixar al seu fill Marcel, finalment dipositat a l'Arxiu Municipal de Manresa sota suggeriment seu i atesa la rellevància dels materials descoberts; entre altres el major volum de poemes escrits dintre un camp de concentració.

És probablement l'especialista més rellevant de la literatura concentracionària republicana i europea del país i un dels més prolífics d'arreu d'Europa, on compta amb un reconegut prestigi científic que li ha valgut diversos premis i guardons per la seva tasca.

Director de la revista "Quadern", és autor de nombroses ponències en congressos internacionals i compta amb una de les biblioteques temàtiques sobre l'Holocaust més importants. Ha estat col.laborant com a periodista d'ICAT.FM, assessor lingüístic i crític literari i teatral en diversos mitjans.

LLIBRES "Un català a Mauthausen: el testimoni de Francesc Comellas" (Pòrtic, 2001) "Les dones als camps nazis", pròleg de Simon Wiesenthal (Pòrtic, 2003) "Españoles en los campos nazis", pròleg d'Eduardo Haro-Tecglen (Littera, 2004) "L'Hora Blanca: Joaquim Amat-Piniella i l'Holocaust" (Ajuntament de Manresa- Fundació ARS, 2004) "Morir a Gernika-Lumo: 1938-1940)" (Quaderns del CILEC, 2006)

EDICIONS "K.L. Reich", de Joaquim Amat-Piniella, Edicions 62 (El Balancí i Didàctica) "K.L. Reich", de J. A.-P., El Aleph, 2004 "Les llunyanies, poemes de l'exili", de J. A.-P. (Columna, 1999)