Cathy Ytak

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaCathy Ytak

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement16 juny 1962 Modifica el valor a Wikidata (61 anys)
Montreuil (França) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciótraductora, escriptora de literatura infantil, escriptora Modifica el valor a Wikidata

Cathy Ytak (16 de juny de 1962 a Seine-Saint Denis, París, França) és una escriptora i traductora francesa, especialitzada en la traducció d'autors catalans contemporanis.

Després d'estudiar grafisme i enquadernació artesanal, va realitzar diverses feines fins que es va incorporar a una botiga de fotografia en la qual va treballar durant set anys. Com a col·laboradora d'emissores de ràdio alternatives va reconduir la seva feina cap al periodisme professional. Va descobrir la llengua catalana a partir d'una estada a Barcelona, de la qual es va enamorar. Va estudiar català tant a la mateixa ciutat com a París. Es va especialitzar en la traducció d'autors catalans contemporanis.[1] El 1992 va realitzar un llibre conjuntament amb Lluís Llach (La geografia del cor) i set anys després va publicar la seva primera novel·la, Place au soleil (Éditions du Seuil). És autora d'una trentena de novel·les infantils, juvenils i adultes i de llibres d'assaig. Actualment combina la seva vida entre la traducció i l'escriptura. També és autora de diferents llibres de cuina.

Des del 2010 forma part del consell d'administració de l'Associació de Traductors Literaris de França (ATLF), de la qual n'és secretària general del consell d'administració. A partir de 2015 va constituir juntament amb els autors Thomas Scotto i Gilles Abier, el grup L'Atelier du Trio, que ofereix lectures públiques i exposicions.[1][2]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Les écrivains / adhérents: Cathy Ytak» (en francès). Maison des écrivains et de la littérature (MEL). [Consulta: 22 abril 2020].
  2. «Cathy Ytak». Tralicat. (Institut Ramon Llull). Arxivat de l'original el 2015-11-21. [Consulta: 20 novembre 2015].

Vegeu també[modifica]