Chilaw

Plantilla:Infotaula geografia políticaChilaw

Localització
Map
 7° 34′ 44″ N, 79° 47′ 32″ E / 7.5789°N,79.7922°E / 7.5789; 79.7922
EstatSri Lanka
ProvínciaProvíncia del Nord-oest
DistricteDistricte de Puttalam Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Altitud3 m Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Fus horari

Chilaw (හලාවත/Halāvata en singalès i சிலாபம் /Cilāpam en tàmil) és una ciutat del districte de Puttalam, Província Nord-Occidental, Sri Lanka. És governat per un consell urbà.

La visita de Mahatma Gandhi[modifica]

Mahatma Gandhi, el 'Pare de l'Índia,' va visitar Chilaw el novembre de 1927 en el seu primer i únic viatge a Sri Lanka llavors anomenat Ceilan. Gandhi va ser convidat a Chilaw pels lluitadors per la llibertat Charles Edgar Corea i el seu germà Victor Corea[1] que van viure en la ciutat. Els germans van fundar la 'Chilaw Association' i el Congrés Nacional de Ceilan i van fer campanya per la independència de Ceilan. Els Corea han tingut una relació forta amb Chilaw.

Catedral de Chilaw, Nostra Senyora de Mont Carmel[modifica]

La catedral de la diòcesi de Chilaw té una història de més de dos segles. Hi ha una llegenda sobre l'estàtua de la catedral de Nostra Senyora de Mont Carmel: aquest incident va passar fa més de 200 anys; en aquell període la majoria de l'àrea de Chilaw estava coberta pel bosc; una dona va entrar buscant llenya i van sentir un so d'una senyora que parlava, "Si us plau agafeu-me"; van parar la seva feina i va entrar recerca del so increïble; una estàtua de Maria era en un arbre; la van agafar i la van entregar al sacerdot parroquial que va reconèixer l'estàtua que fou Nostra Senyora de Mont Carmel i seria la mateixa estàtua que és ara a la catedral. La festa de Nostra Senyora de Mont Carmel se celebra cada any al juliol. Durant les festes de Nostra Senyora de Mont Carmel la ciutat és plenament decorada com homenatge a la Mare de Déu. Tothom en la ciutat va en grup a celebrar la festa junts.

Munneswaram Temple[modifica]

Milers de pelegrins, visitants i turistes van a Chilaw per assistir al Festival anual Munneswaram al temple de Munneswaram en la ciutat.

Els turistes visiten el temple hindu de Munneswaram, situat a la divisió Demala Pattuva ("Divisió tàmil"), una regió del districte de Puttalam. Cada any grups de persones van a Chilaw per participar en el festival de Munneswaram. Durant el festival de Munneswaram. Els comerciants venen animals puntats com el cérvol fets d'argila com el cérvol, caixes o tambors de ma tradicionals (raban) en parades distribuïdes per tot arreu la ciutat, .

Els festivals principals celebrats al temple inclouen el Navarathri i el Sivarathri. El primer és un festival de nou dies en honor de la deessa principal, mentre el segon és en honor de Xiva. A més d'aquests dos festivals, el temple té un festival seu propi, el Munneswaram, que dura quatre setmanes i hi participen hindus i budistes.

Referències[modifica]

  1. «Chilaw to honour C. E. Victor S. Corea, Sunday Observer, Sri Lanka». Arxivat de l'original el 2012-10-17. [Consulta: 2 agost 2011]. «Chilaw to honour C. E. Victor S. Corea, Sunday Observer, Sri Lanka». Arxivat de l'original el 2012-10-17. [Consulta: 2 agost 2011]. 

Bibliografia[modifica]

  • The Mahavamsa - History of Sri Lanka, The Great Chronicle of Sri Lanka
  • Ceylon and the Portuguese, 1505-1658 By P.E. Peiris (1920)
  • Great Sinhalese Men and Women of History - Edirille Bandara (Domingos Corea) By John M. Senaveratna, (1937)
  • A History of Sri Lanka By Professor K.M.De Silva (1981)
  • Twentieth Century Impressions of Ceylon: Its History, People, Commerce, Industries and Resources By A.W. Wright, Asian Educational Services,India; New Ed edition (15 December 2007)

Mapes[modifica]