Christine Loudes

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaChristine Marie-Helene Loudes
Biografia
Naixement(nl) Christine Marie-Hélène Loudes Modifica el valor a Wikidata
9 juny 1972 Modifica el valor a Wikidata
Estrasburg (França) Modifica el valor a Wikidata
Mort28 desembre 2016 Modifica el valor a Wikidata (44 anys)
Bèlgica Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióactivista pels drets humans Modifica el valor a Wikidata

Christine Marie-Helene Loudes (1972 - 2016) va ser una advocada belga reconeguda pel seu treball com a activista dels drets humans que va dedicar gran part de la seva vida acadèmica i professional a defensar la igualtat de gènere i els drets de les dones.[1] Va fer grans aportacions en contra de la mutilació genital femenina (MGF) i va dirigir la campanya End FGM d'Amnistia Internacional que va permetre la creació de la Xarxa Europea homònima. Durant la seva carrera va treballar amb ILGA-Europa (Associació Internacional de Lesbianes, Gais, Trans i Intersex), l'Institut Europeu per a la Igualtat de Gènere i la Comissió de Drets Humans d'Irlanda del Nord.

Educació[modifica]

Va obtenir el seu doctorat en Drets i Política de les dones a la Queen's University, Belfast (2003), després de rebre un títol de master en Drets Humans a la Universitat de Nottingham i un master en Ciències Polítiques i Dret de la Universitat Robert Schuman.[2]

Loudes va començar la seva carrera com a professora de Dret Europeu i Dret Civil francès a la Queen's University, Belfast i posteriorment es va unir a la Comissió de Drets Humans d'Irlanda del Nord com a Oficial de Recerca.

Entre 2004 i 2008 va ser Directora de Polítiques de la Regió Europea de l'Associació Internacional de Lesbianes, Gais, Trans i Intersex (ILGA-Europa) fent campanya pels drets de les persones LGBTI en el Consell d'Europa, l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa, l'Unió Europea i les Nacions Unides.[3]

El gener de 2009, es va unir a l'Oficina d'Institucions Europees d'Amnistia Internacional a Brussel·les com a directora de la Campanya Europea End FGM. Va fer campanya per posar fi a la mutilació genital femenina en associació amb 15 organitzacions nacionals i va actuar com a assessora en un estudi de mapeig sobre la mutilació genital femenina per a l'Institut Europeu per a la Igualtat de Gènere.[4] En 2014 va rebre el Premi a la Defensora de Gènere d'Amnistia Internacional.[5]

Es va unir a l'Institut Europeu per a la Igualtat de Gènere en 2015 com a Oficial Principal de Violència de Gènere, un càrrec que va ocupar fins a la seva mort el 28 de desembre de 2016.

Referències[modifica]

  1. «European Union (via Public) / In memoriam Christine Loudes» (en anglès). www.publicnow.com. Arxivat de l'original el 22 de maig de 2018. [Consulta: 19 maig 2018].
  2. «Graduations 2003: Queen's University, Belfast». Queen's University, 05-07-2003. Arxivat de l'original el 2018-05-21 [Consulta: 7 febrer 2020]. Arxivat 2018-05-21 a Wayback Machine.
  3. «Remember former ILGA-Europe-family member – Christine Loudes | ILGA-Europe». www.ilga-europe.org. Arxivat de l'original el 2019-07-04. [Consulta: 19 maig 2018].
  4. «The French way: a better approach to fighting FGM?» (en anglès). [Consulta: 19 maig 2018].
  5. «Fight against Female Genital Mutilation wins UN backing» (en anglès). www.amnesty.org. [Consulta: 19 maig 2018].