Confraria de Pescadors Sant Pere de Calafell

Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 02:03, 10 oct 2016 amb l'última edició de ArnauBot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Confraria de Pescadors
Imatge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Altitud2 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCalafell (Baix Penedès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióAvinguda de Sant Joan de Déu Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 11′ 12″ N, 1° 34′ 11″ E / 41.186736°N,1.569846°E / 41.186736; 1.569846
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC41626 Modifica el valor a Wikidata

La Confraria de Pescadors és un edifici de planta rectangular, d'una sola planta i coberta plana, amb la façana principal que dóna a l'avinguda de Sant Joan de Déu i la posterior a la platja al terme de Calafell (Baix Penedès). A l'edifici originari es van adossar posteriorment diversos cossos. Un al costat nord-oest, amb coberta de teula aràbiga de tres aiguavessos, i dos a la banda de la platja; un amb coberta plana i l'altre amb coberta d'un aiguavés de fibrociment. Al del costat sud-est, que es va construir l'any 1969, hi ha la llar del pescador jubilat. Exteriorment, l'edifici té una composició molt senzilla. Els únics elements formals són un sòcol, un llistell i una cornisa. Els paraments de façana són arrebossats i pintats de color blanc i blau. A la façana principal hi ha un plafó de rajoles, col·locat recentment, amb la representació de Sant Pere. Al cos de la banda nord-oest hi ha la màquina per arrossegar les barques.[1] El sistema constructiu emprat és de tipus tradicional amb murs de càrrega i sostres unidireccionals. Els murs són de maó massís i totxana perforada units amb morter.[1]


Referències

  1. 1,0 1,1 «Confraria de Pescadors». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 19 setembre 2016].

{{#coordinates:}}: no hi pot haver més d'una etiqueta primària per pàgina