Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentDia Internacional de la Visibilitat Transgènere
Imatge
Tipusdia de sensibilització
període de sensibilització LGBTIQA+
esdeveniment anual Modifica el valor a Wikidata
Commemorapersona trans Modifica el valor a Wikidata
Vigència2009 Modifica el valor a Wikidata - 
Dia31 de març Modifica el valor a Wikidata

Lloc webtransstudent.org… Modifica el valor a Wikidata
Hashtag#TransDayOfVisibility Modifica el valor a Wikidata

El Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere és una commemoració anual que té lloc el 31 de març, dedicada a la celebració de les persones trans i la sensibilització en contra de la discriminació cap a les persones trans a tot el món, com ara la causada per la transfòbia i el feminisme radical transexcloent (FRTE).[1] La festivitat va ser fundada per l'activista transgènere de Michigan Rachel Crandall en 2009[2] com una reacció a la falta de dies de festa LGTBI que celebrin la visibilitat de les persones trans, ja que l'única commemoració coneguda centrada en les persones transgènere era el Dia Internacional de la Memòria Transexual, que recorda a les persones transgènere víctimes de delictes d'odi, però no reconeix ni celebra la visibilitat dels membres vius d'aquesta comunitat.[3]

En 2014, la festa va ser observada pels activistes a tot el món.[4][5]

En 2015, moltes persones transgènere participaren en una campanya de les Mitjans de comunicació social com Facebook, Twitter, Tumblr i Instagram. Els participants postejaren selfies, històries personals i estadístiques referents a problemes de persones transgènere, així com altres continguts dirigits a augmentar la concienciació i incrementar la visibilitat.[6]

Referències[modifica]

  1. Burns, Katelyn. «The rise of anti-trans "radical" feminists, explained» (en anglès). Vox, 05-09-2019. [Consulta: 31 març 2020].
  2. Mayhem, Kristina «TG Activist — Rachel Crandall». Transgender Forum, 2014 [Consulta: 21 maig 2019].
  3. «31 de març, Día Internacional de la Visibilidad Trans - Revista Clóset Chile». www.revistacloset.cl. Arxivat de l'original el 2018-04-02. [Consulta: 1r abril 2018].
  4. «Trans* Education & Advocacy Protest RTE March 31st». Gaelick, 2014 [Consulta: 21 maig 2019].
  5. «The SSP stands in solidarity with trans* people across Scotland & the world today». Scottish Socialist Party. [Consulta: 21 maig 2019].
  6. «These Trans People Are Taking Selfies To Celebrate Transgender Day Of Visibility». BuzzFeed, 2015 [Consulta: 21 maig 2019].