Dia Mundial de l'ELA

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentDia Mundial de l'ELA
Tipusmes de consciència Modifica el valor a Wikidata
Temaesclerosi lateral amiotròfica Modifica el valor a Wikidata

El Dia Mundial de l'ELA és un dia internacional que se celebra cada any el 21 de juny com a forma de donar visibilitat a aquesta malaltia, la Esclerosi lateral amiotròfica (ELA).

L'Esclerosi Lateral Amiotròfica és una malaltia del sistema nerviós central, que es caracteritza perquè es produeix una degeneració progressiva de les neurones motores a l'escorça cerebral, el tronc de l'encèfal i la medul·la espinal. Des de l'any 1997 diverses associacions de pacients promouen la celebració del 'Dia Mundial contra l'ELA' per tal de donar visibilitat a aquesta malaltia en una jornada en què, a més d'informar, s'intenta que s'augmenti la investigació i els recursos econòmics que s'hi destinen.[1][2][3]

El dia 21 de juny com a dia commemoratiu de l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) va ser establert a la VI Trobada de l'Aliança Internacional de les Associacions ELA realitzat el 1996 a Chicago, Illinois, als EUA. La finalitat és visibilitzar l'afecció, i promocionar més investigacions sobre les seves causes i tractaments que millorin la qualitat de vida dels pacients, així com la seva esperança vital.[1][2]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Arriaga, Pau «Una lluita que val la pena: se celebra el 21J, el Dia Mundial de l'ELA». Catalunya Press, 21-06-2022 [Consulta: 21 juny 2022].
  2. 2,0 2,1 «Día Mundial de la ELA: síntomas y esperanza de vida en 2022». Noticias Antena 3 Noticias, 21-06-2022 [Consulta: 21 juny 2022].
  3. «Dia Mundial de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA)». Societat Catalana de Neurologia. [Consulta: 21 juny 2022].