Direcció general de Coordinació del Mercat Interior i Altres Polítiques Comunitàries

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióDirecció general de Coordinació del Mercat Interior i Altres Polítiques Comunitàries
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Història
ReemplaçaDirecció general d'Integració i Coordinació d'Assumptes Generals de la Unió Europea Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Depèn deSecretaria d'Estat per a la Unió Europea

La Direcció general de Coordinació del Mercat Interior i altres Polítiques Comunitàries és un òrgan de gestió de l'actual Ministeri d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació d'Espanya encarregada de la gestió davant les institucions de la Unió Europea de la sol·licitud i notificació d'ajudes públiques; de l'assessorament general sobre els temes jurídics de la Unió Europea; de la instrucció dels procediments d'infracció iniciats per la Comissió Europea davant del Regne d'Espanya, i de la preparació del Comitè Consultiu del Mercat Interior.

Funcions[modifica]

Les funcions d'aquesta nova Secretaria d'Estat es regulen en l'article 10 del Reial decret 768/2017:[1]

  • El seguiment de les actuacions de la Unió Europea en les seves diverses polítiques, el seguiment i la coordinació de les actuacions dels Ministeris en aquestes polítiques i la coordinació del procés de fixació de la posició espanyola davant la Unió Europea en les mateixes.
  • La gestió davant les institucions de la Unió Europea de la sol·licitud i notificació d'ajudes públiques.
  • La coordinació, seguiment i notificació de la transposició al dret intern de les directives de la Unió Europea, així com la preparació, seguiment i coordinació de les actuacions davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, sense perjudici de les competències de la Sotsdirecció General d'Assumptes de la Unió Europea i Internacionals de l'Advocacia General de l'Estat.
  • La instrucció dels procediments d'infracció iniciats per la Comissió Europea davant el Regne d'Espanya, i l'elaboració i coordinació de les Administracions Públiques interessades en les respostes a les seves fases precontencioses, amb la col·laboració de la Subdirecció General d'Afers de la Unió Europea i Internacionals de l'Advocacia General de l'Estat.
  • L'assessorament general sobre els temes jurídics de la Unió Europea, sense perjudici de les competències de la Sotsdirecció General d'Assumptes de la Unió Europea i Internacionals de l'Advocacia General de l'Estat.
  • La coordinació del procés de fixació de la posició espanyola en els grups de treball del Consell de contingut jurídic.
  • La preparació de la part relativa al Comprat Interior en el Consell de Competitivitat de la Unió Europea.
  • La preparació del Comitè Consultiu del Mercat Interior.

Estructura[modifica]

La Direcció general de Coordinació del Mercat Interior i altres Polítiques Comunitàries s'organitza en els següents òrgans:

  • Subdirecció General d'Assumptes Industrials, Energètics, de Transports i Comunicacions, i de Medi ambient.
  • Subdirecció General d'Assumptes Agrícoles i de Pesca.
  • Subdirecció General d'Assumptes Socials, Educatius, Culturals, i de Sanitat i Consum.
  • Subdirecció General d'Assumptes Jurídics.

Directors general[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]