Discussió:Catalònia

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure


REVISIÓ

Voldria donar-vos nous suggeriments i insistir en altres que ja vam parlar a tutoria:

ESQUEMA GENERAL DE L'ARTICLE

Jo faria:

Introducció


1. DIRECTOR I COL.LABORADORS


2. FORMAT GRÀFIC


3. ORIGEN I EVOLUCIÓ ESTÈTICA

3.1. Naixement

3.2. Catalònia i els corrents ideològics de final de segle (jo aquí no faria subapartats, és a dir, elimimaria els títols de "Les contradiccions del modernisme" i "relació amb Europa", i introduïria el text tal qual)

Sobre el contingut d'aquest apartat, us he de dir que, a nivell essencial està bé. Malgrat tot, crec que hi podríeu afegir alguna cosa més. Per exemple:

- incidir en el context polític i social que hi ha el 1898, data de sorgiment de la revista, fet que condiciona el desenvolupament de les tendències artístiques aplegades pel modernisme: és una dada clau per entendre els motius que van fer que, a partir d'aquell moment, el vitalisme assolís molta més importància que els corrents simbolistes i decadents (això ho explico a la tesi en un capítol específic)

- no queda gaire clara la definició de "vitalisme" i de "simbolisme", menys encara en el context del modernisme. En comptes de l'Enciclopèdia Catalana, tingueu en compte les explicacions de Marfany! (sobetot pel que fa al "vitalisme"; sobre el "simbolisme", resulta més difícil de definir, però jo en faig una definició sintètica a la "Introducció" i a les "Conclusions" de la tesi)

3.3 La fi de Catalònia


4 RELACIÓ DE CONTINGUTS/ TAULA

No sé si amb vosaltres ho vaig comentar: caldria afegir una mena breu d'introducció explicant les característiques de la taula (tipus apartats,etc), per tal que els lectors entenguin el per què d'aquesta. Per exemple: "A continuació detallem/incorporem una taula on s'especifica...."

--IreneGras (disc.) 12:59, 26 des 2012 (CET)[respon]