Discussió:Coll del Mont Cenis

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Desambiguació[modifica]

Proposo convertir el present article en una pàgina de desambiguació, i passar el contingut a l'article Coll del Mont Cenis, que ara redirecciona aquí.

Consultat el primer creador i editor de l'article, no va posar objeccions a la proposta quan li vaig comentar fa un any (vegeu Usuari_Discussió:Mcapdevila#Mont_Cenis). De fet ja he iniciat l'article Massís del Mont Cenis per diferenciar el contingut entre coll i massís, ja que evidentment són coses diferents, tot i que molt relacionades.

El motiu, és per millorar la precisió , ja que es poden crear més entrades a Mont Cenis, com ara Llac del Mont-Cenis (fr:Lac du Mont-Cenis, Ferrocarril del Mont Cenis (fr:Chemin de Fer du Mont-Cenis), Túnel ferroviari del Mont Cenis (fr:Tunnel ferroviaire du Mont-Cenis), Jardí Botànic del Mont Cenis (en:Jardin botanique de Mont Cenis), Coll del Petit Mont Cenis (fr:Col du Petit Mont-Cenis), Refugi del Petit Mont Cenis (fr:Refuge du Petit Mont-Cenis), Signal du Petit Mont-Cenis, Montcenis (fr:Montcenis comuna de la Borgonya), Moncenisio (fr:Moncenisio comuna torinesa) i el Carrer del Mont Cenis (fr:Rue du Mont-Cenis a París), que ja existeixen a la wiki en francès, i també en la versió italiana Moncenisio (x.e.: it:Ferrovia del Moncenisio, etc). En català també hi ha Lanslebourg-Mont-Cenis

Tanmateix, a la wiki francesa, s'esmenta com a fr:Col du Mont-Cenis i fr:Massif du Mont-Cenis, i la pàgina de fr:Mont-Cenis és una desambiguació. A la wiki italiana, també se segueix el mateix patró, salvat que no existeix cap pàgina Moncenisio per fer referència al coll, sino it:Moncenisio que fa referència a la comuna torinesa del mateix nom on se situa el massís. Tenint en compte que gairebé tot plegat està a França, i que la resta està a Itàlia (la toponímia italiana ve de quan part de la Savoia era italiana abans del Tractat de Torí de 1860), penso que el millor és calcar el mateix patró dels diferents articles. La majoria d'altres wikis segueixen un patró similar, salvat de la nostra i la castellana (de la què, penso jo, fou traduït l'article en un primer moment, potser de manera automàtica).

Si ningú hi posa inconvenients greus en uns dies (x.e. una setmana?), procediré a canviar-ho i millorar l'article. Per mi hi ha massa possibles articles amb l'homonímia Mont Cenis com per no fer el que proposo (de moment ja n'hi ha 4 d'entrades en català, i penso afegir-ne alguna més). --Moises (disc.) 12:50, 24 maig 2013 (CEST)[respon]