Discussió:Comarques del Sud del País Valencià

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Te sentit fer aquest tipus de planes ? Puc estar equivocat, peró m'imagino que "comarques del Sud del País Valencià" no correspon a cap divisió històrica ni formal, i a més se solaparà força amb província d'Alacant. Es el mateix que passava amb un article sobre "comarques de muntanya" de Catalunya que em penso que es va acabar esborrant. Podriem fer tantes divisions arbitraries com vulguem... Xevi.

Jo no ho considere arbitrari i, al contrari del que dius, sí és una divisió històrica (Lloctinència d'Ultra Xixona —s. XIV—, Governació d'Oriola —s. XVI, XVII, XVII—, Governació d'Alacant —s. XVIII—, etc...), ja que existeixen continguts i temes de diversos camps que es refereixen a les "Comarques del Sud", mentres que per a la província només hi haurien demografia i dades administratives, coses que també ho pot contindre les "Comarques del Sud", a més de geografia, història, lingüística, geografia natural, etc... És tracta d'una regió valenciana natural inherent amb la comarcalització actual. Per cert, ¿d'on s'han tret les dades d'aquesta plana? M'agradaria conèixer la font. --Joanot 10:23 22 set, 2004 (UTC)
Dius que hi ha característiques lingüístiques i històriques comunes però no hi ha cap per a la Marina Baixa. Es parla el valencià meridional i no el alacantí i se situa dalt de la línia Biar-Busot-La Vila Joiosa, en aquests àmbits la marina baixa està més a prop de les comarques centrals que les del sud. Crec que la divisió que es pretén i que hi havia abans en l'època de la província de Xàtiva entre comarques centrals i del sud, hui en dia cada vegada té menys sentit encara que molts municipis vullgen escindir-se d'Alacant i de València. --Pepetps (Podem discutir-ho) 23:10, 9 des 2005 (UTC)

Hidrografia[modifica]

No se qui va escriure, al seu moment, aquesta secció però no tenia molt clares les coses. Comença deient que el riu Segura és l'únic i més important riu de la regió. L'únic? aleshores el Vinalopó no significa res? no dóna nom a varies de les comarques? El curiós és que al paràgraf següent sí l'anomenava, així com altres rius. En fi, he canviat aquests greus errors i he millorat alguna cosa. --Elmf (disc.) 13:52, 28 jul 2010 (CEST)[respon]