Discussió:Diego Pérez de los Cobos Orihuel

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Elimino la part a la que es parla de la suposada col·laboració amb Tejero, basada en només una referència (n'hi ha dos, però la primera és una traducció de l'altra sense signar) que a la vegada es fonamenta en articles del diari El Temps que han estat eliminats. La proba: https://www.eltemps.cat/etiqueta/diego+perez+de+los+cobos el comentari anterior sense signar és fet per Bulo hunter (disc.contr.)

Ho he desfet. És fals que "articles del diari El Temps que han estat eliminats". Jo veig perfectament l'article que és a la referència del text referenciat que has suprimit.--Xamil (disc.) 12:06, 6 març 2019 (CET)[respon]

No, aquest text que enllaces no és l'original. L'original és de El Temps, i ha estat eliminat per aquest diari. Al mateix text que enllaces ho posa: "La reportera que signa el document es va desplaçar a la ciutat natal dels Pérez de los Cobos i va trobar diversos testimonis per al setmanari El Temps". Des de El Temps també fan referència a aquesta font que ja no existeix: "Diego Pérez de los Cobos, el germà del magistrat, va presentar-se durant el 23-F a una caserna de la Guàrdia Civil de Iecla (Múrcia) vestit amb una camisa blava per posar-se a disposició dels colpistes, tal com va narrar aquest setmanari". https://www.eltemps.cat/article/3565/togues-tacades-de-blau En canvi, no hi ha cap article de El Temps disponible on es narri això. Elimino.el comentari anterior sense signar és fet per Bulo hunte (disc.contr.) 12:47, 6 març 2019

Torno a restaurar l'apartat. Els dos articles estan accessibles, els firma la mateixa periodista i fa referència a testimonis directes en tots dos casos. Matiso una mica el redactat. --Jey (disc.) 00:45, 7 març 2019 (CET)[respon]

Carta al director de El Mundo[modifica]

El 20 d'octubre de 2019, en l'edició impresa de El Mundo va sortir publicada la següent carta al director signada per Diego Pérez de los Cobos on desmenteix una sèrie d'informacions que apareixien publicades en aquell diari: https://www.meneame.net/backend/media?type=comment&id=28123513&version=0&ts=1572207106&image.jpeg

Concretament diu que no va néixer a Iecla el 1964, que és el que també afirma la Viquipèdia actualment.--gpatgn (discussió) 18:30, 28 oct 2019 (CET)[respon]

Falta de neutralitat[modifica]

Hola.

Vaig a afegir l'etiqueta d'article no neutral.

He trobat la redacció que destaca més aspectes de la seva vida familiar per a qüestionar-que la vida professional de l'propi personatge.

A més, fonts com insurgente.org, directa.cat com a referències clau per a la biografia poden ser qüestionades per presentar una visió única no neutral.

Per la seva banda, es dóna molt pes a dues cites anònimes fetes per El Temps, que és una font fiable, però no destaca molt aquestes afirmacions en el seu reportatge, però si ocupen una posició important en la redacció de l'article.

Crec que tots estarem d'acord en que falten altres referències que permetin un perfil més ampli i neutral de el personatge, així com donar més importància a la seva carrera professional i no a la seva joventut i família.

Abans d'afegir-la, espero els vostres comentaris.

--Kike Souto (disc.) 11:39, 19 juny 2020 (CEST)[respon]

Bona nit, he revisat l'article al detall i he constatat que la informació present està degudament referenciada. De fet n'hi havia una que no, però ja he afegit referència (La Vanguardia, 23/9/2017), així com d'altres amb l'enllaç trencat (ara reparats). Sobre el criteri de fiabilitat de les fonts, totes les presents són considerades com a fiables (no hi ha blogs, ni comentaris de twitter no verificats, etc). Fins i tot, en el cas dels dos mitjans de comunicació que en dubtes, no esdevenen font exclusiva, és a dir, que són complementàries a d'altres fonts per a una mateixa informació. D'altra banda, l'aportació sobre orígens i joventut del biografiat no arriba a les 4 línies; en comparació amb la resta de l'article és d'una extensió ínfima. Així mateix, una cosa destacable que aporta gran valor a aquest article és precisament la pluralitat de les fonts: monàrquiques-republicanes, espanyoles-catalanes, dreta-esquerra.--Jove (disc.) 23:59, 21 juny 2020 (CEST)[respon]


Hola

¿Degudament referenciades? Pot ser, però recaiem en el tipus de referències. Primer, insurgente.org no mostra informació sobre ser un mitjà amb un comitè editorial, ni escrit per professionals, per tant, perd bastant validesa davant de El Mon o El Temps.

De qualsevol manera, l'enllaç només és una reescriptura de l'article d'El Mon, i per tant, no complementa, només és una còpia de la informació de l'article orginal.

D'altra banda, El Món fa un perfil i afegeix informació d'El Temps per Violeta Tena. Així que per afegir un apartat exclusiu de joventut, només s'està utilitzant una font publicada el 2013.

També destacar que El Temps aclareix que són testimonis anònims d'alguns veïns, però que la informació sobre Diego, que és un personatge secundari de l'article, no ha pogut ser verificada.

En conclusió, obrir un apartat amb subtítol, a partir, d'una sola font que aclareix que no s'ha pogut confirmar, quan es pot matisar al costat de la seva vida familiar, demostra una intenció poc neutral o sensacionalista. Per tant, em reitero en que mentre no es millori la biografia amb diversitat de fonts (No explica una esmentada diverses vegades per altres), s'hauria de qualificar com No Neutral, com també passa en la versió en castellà.

Això permetrà als usuaris llegir amb cura les fonts abans d'usar la informació de l'article sense contrastar-la. A més, permetrà que altres usuaris s'interessin en millorar el text.

¡Saludos! --Kike Souto (disc.) 15:01, 22 juny 2020 (CEST)[respon]