Discussió:Discurs del mètode

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

En la tercera part del discurs (moral provisional) cal fer una aclaració en la segona de les seves màximes:

"La segona consistia en ser el més ferm i decidit possible en les accions i en seguir les opinions més dubtoses com si haguessin estat vertaderes."

Aquesta es refereix a seguir les opinions més dubtoses un cop s'hagués determinat per elles, no a seguir les opinions especialment dubtoses com a norma. Per tal, per a corregir-ho es podria camviar a:

La segona consistia en ser el més ferm i decidit possible en les accions i en seguir les opinions més dubtoses com si haguessin estat vertaderes una vegada es determinés per elles.

De fet, el llibre del que he tret la informació és el discurs del métode traduït i editat per Pere Lluís Font del sistema de llectura pública de catalunya (biblioteca). El paràgraf del que he tret aquesta informació deia exactament:

La meva segona màxima era ser tan ferm i decidit en les meves accions, i seguir fins les opinions més dubtoses, una vegada m'hagués determinat per elles, amb no menys constáncia que si haguessin estat molt segures.

Tant de bo que algú es prengui el temps de corregir aquesta errada i, si pot ser, en busqui més per a millorar aquesta informació.