Discussió:Guadalajara (Mèxic)

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Segona o tercera ciutat més gran[modifica]

El problema és la definició de municipi versus ciutat a Mèxic. Guadalajara és el segon municipi més poblat de Mèxic, després d'Ecatepec de Morelos. (La ciutat de Mèxic no és pas un municipi, és un Districte Federal; si fos municipi, Guadalajara seria el tercer municipi més poblat). Els municipis estan integrats per localitats, i si una localitat té més de 2.500 habitants, llavors és considera una ciutat.

No sé si hi hagi altres localitats als municipis de Guadalajara i Ecatepec. Si n'hi ha, llavors hauríem de verificar, quina localitat és més gran, Guadalajara o San Cristóbal Ecatepec (la localitat més gran del municipi d'Ecatepec de Morelos). I la pregunta seria, llavors, la ciutat de Mèxic és una localitat també? (En aquest cas Guadalajara és la tercera ciutat més gran) O més aviat, la ciutat de Mèxic és un conjunt de localitats constituïdes en delegaciones? (En aquest cas, Guadalajara és la segona ciutat més gran)? No ho sé. No he trobat res a les webs de l'INEGI ni del Conapo per aclarir tot això.

Per contra, la unió de diversos municipis—i per tant ciutats/localitats—constitueixen àrees metropolitanes. L'àrea metropolitana més gran és l'àrea metropolitana de la ciutat de Mèxic, seguida de l'àrea metropolitana de Guadalajara. Això no es discuteix.

Ahh, i una altra complicació és que Ecatepec de Morelos, és un dels municipis que integren l'àrea metropolitana de la ciutat de Mèxic.

--the Dúnadan 01:10, 23 feb 2010 (CET)[respon]