Discussió:Impressió

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

--Peer (disc.) 02:27, 6 ago 2009 (CEST)[respon]

No existeix la impremta mobil, a menys que possis una maquina d'imprimir dins un trailer. o correcte es dir impremta de tipus mobils.

Els tipus mòbils són un sistema d'impressió i tipografia. No vol dir res. El correcte seria dir La impressió amb tipus mobils s'anomena tipografia.

A Europa s'imprimia sobre blocs de fusta on es gravaben les lletres. De vegades una lletra es trencaba i es feia un forat, i es possaba un troçet de fusta amb la lletra sola. En Gutemberg s'adonà que sería molt mes sencill tenir les lletres sueltes, i un cop acabat d'imprimir un llibre, reaprofitarles per al seguent.

A Partir d'aquí cada impresor desenvolupa les seves propies tipografies, amb les seves propies unitats de mesura. Les tipografies d'un impressor no eren compatibles amb d'altres. Valdria la pena com es produi la uificació cap al cicero. I com una errada del sr Newton motivà una altra unitat a USA, la pica.

Una rotativa no corva les imatges. Les imatges es trespassen en una planxa d'alumini que es coloca corvada sobre un cilindre (anomenat impressor). Al contrari que la tipografia no es una impressió directa. La rotativa imprimeix i res mes. NO pot modificar el substrat mitjançant troquelats o relleu. Aixó es fa en altres maquines, normalment tipgrafiques o especifiques.

Abans de les rotatives ja existia l'offset, que es feia amb pedres, amb el mateix sistema practicament que ara es fa servir per les planxes.

Per repulsió d'aigua i greixos: litografia i òfset. No es correcte, litografia i offset es el mateix. Nosaltres diem litografia perque abans ho feiem amb pedres, i els anglesos li diuen Offset perque es mullen. El funcionament es a base de tres cilindres, els tinters i la solucio de mullat. Un cilindre te la planxa amb l'imatge a l'inreves. Despres hi ha el cilindre que aguanta el paper, i al mig hi ha un cilindre amb un cautxu especial.etc 4tc

--XpoferenS (disc.) 21:25, 4 set 2009 (CEST)[respon]

Ja ho repassaré però fes els canvis que consideris perquè no conec prou bé la terminologia.--Peer (disc.) 22:26, 4 set 2009 (CEST)[respon]