Discussió:Llista d'illes de la mar Mediterrània

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

No sé si Tabarca en realitat es amb "k" i amb "Nova", és a dir, "Nova Tabarka". És un nom d'origen almoràvid, ja que existia un poblat a la costa de Tunísia amb aquest nom. En qualsevol cas, ho consultarè enlloc. --Joanot 00:10 15 set, 2004 (UTC)

És un llistat poc sistemàtic, on surten fins i tot els illots més petits del nostre litoral (tot i que hi falten les illes Medes, per exemple), i en canvi hi falten tot un munt d'illes del Mediterrani més oriental, com totes les de l'arxipèlag dinàric (a les costes de Croàcia), les dels diversos arxipèlags grecs (les Cíclades, les Espòrades, les Jòniques, les del golf Sarònic, Eubea, Lesbos, Lemnos, Samotràcia, Thassos, etc.), illes italianes (com Elba, Ischia, Capri, els arxipèlags sicilians de les illes Eòlies i Ègades, Ústica, Pantelària, Lampedusa), les illes Kerkenna, etc. És cert que moltes d'aquestes pertanyen a mars interiors del Mediterrani, com l'Egeu, l'Adriàtic o el Tirrè, i potser això les invalida per sortir aquí, però tampoc estaria malament indicar-ho. De tota manera, Pantelària i Lampedusa, com també les Kerkenna, són en ple Mediterrani, i algunes altres són a la "frontera" amb altres mars, com les Ègades. Enric 10:29 20 abr, 2005 (UTC)

també és la meva impressió. el fet que sigui poc exhaustiu no m'amoïna (per això és un wiki), però potser si que caldria agrupar les illes per arxipèlags, o alguna cosa per l'estil --Guillem(dc) 11:37 20 abr, 2005 (UTC)
proposo que es categoritzin en en apartats que vagin de les unitats territorials més grans a les més petites, p. ex:
  • Itàlia
    • Illes Eòlies (no sé com es tradueix)
      • Lipari
      • Vulcano
      • Salina
      • Stromboli
    • Sicília
    • etc.
què us sembla? suposo que serà una feinada per tots però una llista d'illes de la més enorme a la més ínfima ordenada per lletra inicial embolica més que no pas informa, no? --Guillem(dc) 11:47 20 abr, 2005 (UTC)
Totalment d'acord que és una feinada, però crec que quedaria molt més clar. Proposo que al final hi digués: "Vegeu també: Illes de la mar Adriàtica, Illes de la mar Egea, Illes de la mar Tirrena", de manera que en aquesta pàgina de la Mediterrània no calgués posar-ne tantes. Quan tingui més temps ja m'hi posaré, si de cas. Ara estic molt embolicat. Enric 13:15 20 abr, 2005 (UTC)