Discussió:Metanarrativa

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Algu que hi entengui ho pot revisar ? No em sembla gens neutral. A la versio en castella com a minim hi ha una mica de context i donen una referencia del senyor que va proposar aixo. Xevi 18:15, 3 mai 2006 (UTC)

No ho entenc[modifica]

Avore, estic a tercer de ciències polítiques i està extret d'una asignatura dita política comprada on basicament el que se fa és estudiar les metanarratives del darrer segle. La difinició que tens ací és la més estesa entre l'acadèmia, sobretot l'americana. No entenc perqué no és neutral... si tens l'amabilitat d'explicar-m'ho... --Lo Dolçainer 22:50, 3 mai 2006 (UTC)

He revisat[modifica]

He revisat la definició en castellà i sincerament no estem parlant del mateix. Una cosa és la matanarrativa en sentit filosofic i una altre en sentit polític, com he indicat, és una idea o realitat col·lectiva creada pel propi poder. És en aquesta lógica on la definició entra en l'ambit de la politologia i no de la folosofia posmotdernista. D'altra banda si vols et puc citar els autors que més han treballat, però jo he fet una petita sintesi aprofintant que m'he llegit els tontos dels articles que han publicat. La referència a Hegel m'ha simplement sobtat, no me l'esperava.

Per tant, la definició pot estar o no completa i pot tenir referencies o no, però el que no li veig per enlloc és manca d'objetivitat. Avore si pots explicar-me-la per entendre de que va la teua nota.--Lo Dolçainer 22:55, 3 mai 2006 (UTC)

Neutralitat[modifica]

Trobo que l'article es cenyeix objectivament a la definició del que és la metanarrativa. No comprenc el perquè s'ha posat la plantilla de neutralització. Com a curiositat, només dir que també soc estudiant de ciències polítiques i aquest concepte també l'he treballat en alguna assignatura. Feldman de vuelta!

Jove 16:15, 30 jul 2006 (UTC)

No se si sera neutral o no, pero pels que no som entesos en la materia, aquest article no aclareix gaire res. p.ex., es "possible i desitjable" ? Que vol dir possible aqui ? Moltes coses son possibles en principi. Desitjable per qui ? etc. Xevi 17:50, 30 jul 2006 (UTC)

Evident[modifica]

És evident que en castellà parla d'una altre cosa. Si et fixes està en la categoria de filosofia i aquesta definició és fa a política. Els elements polítics, com qualsevol manifestació beuen de la filosofia, però a la pràctica es tradueixen d'una forma molt més concreta. En aquest sentit, i si escau es pot incloure a l'article, la metanarrativa pot ser per exemple la idea de que "som un poble escollit" (USA) o "no som Europa" (UK) o "estem en un alt risc d'atemptats i la nostra societat a punt de morir" (de nou USA), etc etc etc. Basicament es tracta de la idea que un Govern crea sobre la realitat. Per això a vegades es possible i desitjable i d'altres no, perquè depén justament de la realitat que es vulgui o no construir.

Salutacions!! Gran discussió!! Ja podrien ser totes així!

context[modifica]

falta context per als no iniciats, no ho entenc gaire, pel títol creia que era alguna cosa de teoria literària--barcelona 19:48, 22 abr 2007 (CEST)[respon]