Discussió:Metrovalència

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El perquè la xarxa d'FGV a València no és una xarxa de ferrocarril metropolità[modifica]

El cas de València és una xarxa de rodalies, no de ferrocarril metropolità, el que passa es que molts de vosaltres la confoneu per l'empresa explotadora, que des de 1998 és MetroValencia depenent de la Generalitat Valenciana, el propietari de tot segueix sent Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, es a dir, la Generalitat Valenciana. La Xarxa d'FGV a València no es pot qualificar de ferrocarril metropolità per moltes raons:

  1. En els seus inicis tot son xarxes de rodalies inconnexes
  2. En l'època de CTFV son també xarxes de rodalies, però sense estar connectat el nord amb el sud
  3. En l'època de FEVE segueixen sent xarxes de rodalies, tal i com les va deixar CTFV
  4. Quan va agafar tot FGV es va plantejar la necessitat de construir un túnel per unir el nord i el sud de la ciutat de València.
  5. La línia 1 fa 70 km de llargària de Castelló de la Ribera fins Bétera; hi ha alguna línia de ferrocarril metropolità al món amb aquesta llargària? ; la resposta és NO.
  6. No totes les línes són de doble via.
  7. La freqüència de pas de trenes és pròpia d'un servei de rodalies, i no d'un metro, recordeu que els trenes ténen menys freqüència que Rodalies Barcelona, que ja es a dir. Tenim trens cada 30! minuts als extrems de les línies, cada 15 minuts en tot el demés, i en el tram comú de Jesús-Torrent cada 3'5 minuts.
  8. El material móbil NO és apte per un ferrocarril metropolità, cap tren està concebut per un ferrocarril metropolità, només les UTA 3700 estan concebudes per ser tramvies, però no trens de Metro.
  9. Les instal·lacions de seguretat són només aptes per línies de rodalies, el FAP és el que a Adif és el ASFA, el ATP encara que està pensat per línes metropolitanes està tarat (capat) per trens cada 3 minuts

Hi ha moltes raons més, però aquestes són suficients. La conclussió és que a València va nàixer tot com línies de rodalies, i com eixes línies encara existeixen (malgrat la línia València-Jesús - Natzaret que va desaparéixer per una riuada), la xarxa continua essent de rodalies. Allò de "Metro de Valencia" és un invent polític per intentar que la gent s'oblidés d'allò del Trenet de València que havia estat sempre (és el nom amb el que es coneixien totes les línes de rodalies de via estreta de València), i per això s'els va acudir la marca 'MetroValenciana' creada i posada en 'servei' per el PP el 16 de Setembre de 1998 amb la inauguració del tram Alameda - Avinguda del Cid de la línia 3 d'FGV. Si vau estar a València abans d'eixa data, i vos vau fixar en el tren d'FGV segurament veuríeu com en CAP lloc apareix la paraula METRO, i com ningú diu M'EN VAIG AMB METRO. Així que la xarxa d'FGV a València és idèntic cas que la Xarxa d'FGC a Barcelona, que sempre han estat línies de rodalies, per cert, una UTA 3700 es va provar per les línies del Vallès d'FGC.

Saluts --Andreums 11:34, 11 maig 2007 (CEST)[respon]

Noms de les estacions[modifica]

He fet tot un repàs de l'article. em sembla que, tot i que amb bona intenció, hi ha gent que voldria recatalanitzar els noms de les estacions. Molt i que em dol pujar a estacions com Colón i Empalme, tenim dos motius per deixar-ho així:

1. són els seus noms oficials. apareixen així fins i tot en texts en català. 2. el seu ús és popular i estès. Per exemple, històriques estacions amb noms en castellà donaren pas directament a noves estacions sense cap canvi de nom perquè la gent tendeix a dir "Alameda" i no pas "Albereda".

Sobretot s'hauria de mirar que es distingesquen clarament el nom del municipi i el de l'estació. l'estació de reus o de sagunt etc, no pot confondre's amb tal municipi, i és per això que he mirat de posar les estacions, especialment quan hi ha un possible confusió, en itàlica (així).

Si volem aclarir que Alameda és a l'Albereda i Colón a carrer de Colom, només cal dir-ho entre parentisi. Però si canviem els noms de les estacions - fins les que no tenen cap sentit, tot s'ha de dir -, servim només els nostres desitjos i no la realitat vigent.

gràcies i espere que açò servesca per millorar la qualitat de l'article especialment per a gent de fora de la ciutat. --espencat (discussió) 01:31, 25 març 2008 (CET)[respon]

Dubte: incidents sense ferits ni morts són esdeveniments notables?[modifica]

Notícia http://www.levante-emv.com/sucesos/2017/06/08/explosion-electrica-metro-valencia-saltar/1577958.html --Hienafant (disc.) 12:52, 10 juny 2017 (CEST)[respon]