Discussió:Panax ginseng

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

A l'article de la wikipedia en anglès Ginseng diu que comprèn vàries espècies (P. Ginseng entre elles). --Xevi 15:00 29 ago, 2005 (UTC)

Ho estic canviant per a què siga un article com qualsevol altre de qualsevol altra planta i animal i no en un format diferent només per a este. Açò implica fer servir paràgrafs enlloc d'estos inicis en negreta i ordenar i prioritzar la informació: per molt que tinga propietats farmacèutiques lo que s'està descrivint és una planta. Este és el títol de l'article. La descripció general a d'anar primer. Si després es profunditza en les propietats farmacèutiques ja és un altre tema.

Una altra cosa. L'article comença parlant de "Panax Ginseng" i acaba parlant de tipus de "Ginseng". No és doncs, informació que hauria d'anar a Ginseng a seques? S'està parlant de temes relacionats, però no de Panax Ginseng. Per cert, si posa que es pot dir "Ginseny xinès", pareix lògic fer sevir este nom i no el ciemtífic en el títol, no?

Per cert, no me n'havia adonat. Hi diu Panax Ginseng quan la g hauria d'anar en minúscula. Puc saber d'on es treu la informació de propietats? M'he quedat glaçat quan he vist bestieses com que és "rejovenidor" o "afrodisíac". D'on s'ha tret açò?, d'un prospecte d'herbolari? De la secció de plantes del Lecturas. S'ha de ser rigoros i posar simplement que se li atribueixen propietats afrodisíaques.


No sé qui ets, 158.109.52.153, però podries registrar-te, així podries tindre una pagina de dicussió o si estàs registrat, inicia sessió. Per favor, no mareges tant amb la pàgina de Ginseng, crec que ja està bé com està i, a més, ho he juntat tot perquè quede un article més complet. No crec que calga fer una pàgina de desambiguació perquè qui posa panax va al gènere "Panax" i si poses ginseng vas a totes les plantes anomenades ginseng i ho he ficat tot dins de ginseng perquè en altres idiomes també està posat així. Continua posant propostes de millorament però posau clarament. Jo estic fent estos articles especialitzant-me en propietats farmacològiques, per aixó s'anomena la categoria plantes medicinals i estava des del començament en l'apartat de Farmàcia i Farmacologia. Si trobes que hi ha cap errada del tipus estilistic en el nom de l'article o categoria (que estiga prou justificat), fes-ho. Ahh, se m'oblidava, quan faces un comentari, no sigues tant "dràstic" en les teues paraules; utilitza un vocabulari menys ofensiu i també firma els teus comentaris perquè confons als qui escrius. Gràcies. --Pepetps 11:08 31 ago, 2005 (UTC)


Estos comentaris són d'abans de que es feren canvis. El comentari actual es a la discussió de ginseng, article on es comença a parlar d'una cosa (ginseng) i es canvia per una altra a mitja pàgina (una espècie de ginseng). No és com a l'anglés on a ginseng s'hi descriu el ginseng.