Discussió:Steam

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Una mica d'història de steam per X-G4m3r fundador de Antisteam-team el 2003

Abans de steam s'utilitzava la xarxa won, heretada de sierra interactive y utilitzada en jocs com swat3, half-life dm, team fortres classic, day of defeat mod, counter-strike mod/sa..., Cada usuari tenia un identificador anomenat wonid un número únic i individual associat al cd-key del videojoc, aquest wonid s'utilitzava en competicions com clanbase (antiga i mitica web/plataforma de tornejos de videojocs on-line) per a identificar l'usuari...

Quan va arribar steam no va ser ben rebut d'entrada per la comunitat que jugava per wonid, ja que abans es poder jugar directament sense tenir que loggejar a una plataforma que d'entrada no sempre funcionava en les connexions de lan partys on es van arribar a fer tornejos en versions pirates per no tenir que utilitzar steam amb els problemes que d'entrada suposava..., tot i així tothom va afanyar-se a registrar-s'hi per vincular les cd-keys dels videojocs que es tenia a el compte personal de steam amb contrasenya, ja que durant anys de half-life (necessari per poder jugar counter-strike mod, team fortress classic, day of defeat mod) es vien robat keys, revenut varies vegades*, etc.

  • Cal destacar que half-life es va arribar a vendre a quioscos juntament amb una revista de consoles espanyola, però amb la mateixa cd-key a tots els jocs, un desastre, això va produir que molts usuaris que durant el wonid podien jugar a half-life i mods, en el traspàs a steam es quedessin sense poder-se registrar, ja que la seva key ja havia set registrada abans per un altre usuari.

Durant uns anys la plataforma steam, molt més simple i reduïda que la versió actual, sense comunitat, ni workshop ni res... permetia l'opció de personalitzar l'skin (o pell), opció que posteriorment es va eliminar.

Els comptadors d'hores dels videojocs van sofrir un reset abans d'implementar algunes opcions afegides més tard, això vol dir pels jugadors que es van registrar i van jugar al principi, que actualment no tenen registrades la totalitat d'hores en alguns videjocs.

A poc a poc es va popularitzar steam com una plataforma de venda de videjocs i va començar a incloure videojocs d'altres companyies com per exemple microsoft, portant algunes incoherencies en alguns videojocs, on després de logejar-te a steam, et havies de tornar a loggejar al microsoft game live...