Doña Palla

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaDoña Palla
Biografia
Naixement(es) Pelaya Ordóñez Modifica el valor a Wikidata
segle XI Modifica el valor a Wikidata
Regne de Lleó Modifica el valor a Wikidata
MortDesprés de 1058 Modifica el valor a Wikidata
Castro de Doña Palla (es) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Altres nomsDoña Palla de León Modifica el valor a Wikidata
Família
ParesOrdoni Ramírez Modifica el valor a Wikidata  i Cristina Vermúdez Modifica el valor a Wikidata
GermansOrdoño Ordóñez Modifica el valor a Wikidata

Pelaia o Palla Ordóñez (m. d. 1058), anomenada també Domna Palla, va ser una noble lleonesa, filla de l'infant Ordoño Ramírez el Cec i la infanta Cristina Bermúdez. Es va casar amb el magnat asturià Beremund Armentáriz. Tots dos apareixen en un document de la catedral d'Oviedo de 15 de juliol de 1058 fent donació de les seves possessions sobre els rius Narcea i Cubia, així com el monestir de San Bartolomé de Lodón, situat al costat del riu Narcea. En aquest document apareix el seu fill Martí Bermúdez, que signa el document amb els seus pares. Martín va casar-se amb la comtessa Enderquina García, filla de García Ovéquiz i Adosinda Gutiérrez. El matrimoni va residir al poble de Peñaullán (Pravia), on encara es troba un castro anomenat Doña Palla.

Bibliografia[modifica]

  • Torre Sevilla-Quiñones de León, Margarita Cecilia. Linajes nobiliarios de León y Castilla: Siglos IX-XIII. Salamanca: Junta de Castilla y León, 1985. ISBN 84-7846-781-5. 
  • Calleja Puerta, Miguel. El conde Suero Vermúdez, su parentela y su entorno social: La aristocracia asturleonesa en los siglos XI y XII. KRK Ediciones, 2001. ISBN 84-95401-68-1.