Miquel Sànchez Múrcia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMiquel Sànchez Múrcia
Biografia
Naixement1955 Modifica el valor a Wikidata (68/69 anys)
Guarda refugi Joan Ventosa i Calvell
1982 – Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióalpinista, esquiador, guarda Modifica el valor a Wikidata
Esportesquí Modifica el valor a Wikidata

Miquel Sànchez Múrcia (1955), més conegut senzillament com a Miquel Sánchez, és un muntanyenc, alpinista i guarda de refugi de muntanya català.

Miquel Sánchez és un muntanyenc i alpinista i un dels guardes més veterans del Pirineu. Des del 1982 és el guarda refugi Refugi Joan Ventosa i Calvell, al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, situat en mig de la ruta de la popular travessa d'alta muntanya Carros de Foc. Com a alpinista, va formar part de les primeres expedicions catalanes a l'Everest. Durant les dues primeres dècades del segle XXI, amb la també guarda del Refugi de Ventosa i Calvell, Belén Ortiz, rep cada setmana de la temporada alta centenars d'excursionistes, una quantitat ben diferent de la dels començaments, durant la dècada dels vuitanta, quan vivia aïllat i amb prou feines hi pujava ningú, i això li donava via lliure per sortir cada dia a obrir vies d'escalada en parets verges i, a l'hivern, esquiar per racons desconeguts per a la majoria.[1][2]

Referències[modifica]

  1. Bosch Capdevila, Rosa M. El guardià de l'estany Negre: Miquel Sánchez, 40 anys al refugi Ventosa i Calvell. Cossetània Edicions, 2022. ISBN 9788413561769 [Consulta: 5 juliol 2022]. 
  2. Farrero, Quim «Miquel Sánchez Murcia. Montañero y guarda del refugio Ventosa i Calvell». Kiss The Mountain [Consulta: 5 juliol 2022].