Plantilla:Gener article de la Terra Mitjana

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Imatge d'un turó de Hobbiton a la pel·lícula El Senyor dels Anells: La Germandat de l'Anell

La Comarca és una regió de la Terra Mitjana descrita a El Senyor dels Anells i en altres obres de J.R.R. Tolkien, . La Comarca és una àrea poblada únicament per hòbbits, i oblidada completament en tots els afers del reialme. Està situada al nord-oest de la Terra Mitjana, a la immensa regió d'Èriador i el Reialme d'Àrnor. El seu nom en la llengua comuna, és Sûza "Comarca" o Sûzat "La Comarca"; i en sindarin és i Drann.

Segons en Tolkien, La Comarca fa 222km des dels Turons Llunyans a l'oest fins al pont del Brandivín a l'est, i 278 km des de les parets del nord fins als aiguamolls del sud. Tolkien confirma aquestes dades en un assaig, on descriu La Comarca com una àrea de 47.000 km².

El riu Brandiví (Baranduin) voreja La Comarca a l'est. (Els Hòbbits també viuen a Boqueria, a l'est del riu i a l'oest de la Bardissa que protegeix La Comarca de la invasió del Bosc Vell; tot i això, la Boqueria no va ser reconeguda formalment com a part de La Comarca fins després de la Guerra de l'Anell, quan el Rei Elèssar va otorgar-lo a La Comarca. Pel nord i per l'est, La Comarca no té cap frontera natural, però està força delimitada per velles carreteres al sud i a l'est, i per vagues trets geogràfics com els Turons de les Torres.