Estadi Municipal de Santo Domingo

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Estadi Municipal de Santo Domingo
Dades
TipusEstadi de futbol Modifica el valor a Wikidata
Construcció2001 Modifica el valor a Wikidata
Obertura2001 Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaEl Ejido (Província d'Almeria) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióEl Ejido Modifica el valor a Wikidata
Map
 36° 45′ 51″ N, 2° 48′ 02″ O / 36.7642°N,2.8005°O / 36.7642; -2.8005
Activitat
Propietat deEl Ejido Modifica el valor a Wikidata
Capacitat màxima7.870 Modifica el valor a Wikidata
ClubCP Ejido Modifica el valor a Wikidata

L'Estadi Municipal de Santo Domingo[1] és un estadi situat a El Ejido, Almeria en el qual disputa els seus partits com a local el Club Deportivo El Ejido 2012. El seu terreny de joc és de gespa natural i la capacitat de les seves graderies és de 7870 espectadors. L'estadi va ser inaugurat el 2001. Des de la seva construcció, va ser el camp on jugava el Club Polideportivo Ejido, fins que aquest club va desaparèixer el 2012.[2]

Informació general[modifica]

Propietat de l'Ajuntament de l'Ejido i gestionat per l'Institut Municipal d'Esports de l'Ejido. Compta amb camp de futbol de gespa, pista d'atletisme i deu vestidors. La superfície total és de 7140 m². Està concebut com un espai multifuncional que perme la pràctica del futbol, l'atletisme, el tir amb arc, musculació, aeròbic i també acollir diferents espectacles.

Actualment és utilitzat per l'equip de futbol de la ciutat, el Club Deportivo El Ejido 2012, per al desenvolupament d'entrenaments i partits de competició.

Altres esdeveniments[modifica]

El 2005 va acollir un partit de la Selecció de futbol sub-21 d'Espanya. El partit, que va ser contra la San Marino, va acabar en 14-0, la major golejada aconseguida mai per la selecció espanyola.[3]

Va albergar la fase preliminar i va ser subseu del torneig de futbol dels Jocs Mediterranis de 2005. De cara als Jocs, es van habilitar sales específiques per a premsa, vips, organització, control de dopatge, federació i voluntaris.

El dissabte 30 de juny de 2007, el mític grup britànic The Rolling Stones va actuar a l'Estadi de Santo Domingo, en un concert que es va emmarcar dins de la seva gira mundial A Bigger Bang Tour. Precisament les característiques d'aquestes instal·lacions van ser decisives a l'hora de guanyar la 'batalla' a altres ciutats com Saragossa o Jerez de la Frontera. A més, va ser un dels pocs espectacles en què es va poder muntar íntegre l'escenari, d'enormes proporcions, que reprodueix 'The Globe', corrala en què Shakespeare estrenava les seves obres teatrals. A aquest concert, van acudir més de 50000 persones, les quals van arribar de diversos punts d'arreu del món.

Referències[modifica]

  1. «Estadio Municipal de Santo Domingo». Arxivat de l'original el 17 de setembre de 2016. [Consulta: 13 juliol 2016].
  2. Estadi del Club Deportivo Ejido
  3. «España 14-0 San Marino 0».

Enllaços externs[modifica]