Estefania Ramon

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaEstefania Ramon
Activitat
Ocupacióaristòcrata Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolComtessa Modifica el valor a Wikidata
CònjugeRoger de Tosny Modifica el valor a Wikidata
FillsRobert de Stafford (en) Tradueix, Gazon de Toeni (en) Tradueix, Alice de Toeni (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ParesRamon Borrell Modifica el valor a Wikidata  i Ermessenda de Carcassona Modifica el valor a Wikidata

Estefania Ramon o Estefania de Barcelona (995-1077), filla dels comtes de Barcelona Ramon Borrell i Ermessenda de Carcassona.[n. 1] Casada el 1020 amb Roger de Tosny,[1][n. 2] noble normand al servei de la seva mare.

Notes[modifica]

  1. A (Aurell, pàg. 45-47), basant-se en les cròniques d'Ademar de Chabannes de la catedral d'Angulema, defensen l'existència d'una filla anomenada Estefania que hauria estat cedida en matrimoni el 1020 al mercenari normand Roger de Tosny, contractat per Ermessenda de Carcassona.
  2. A (Aurell, pàg. 210) es documenta un segon matrimoni d'Estefania el 1039 amb Garcia Sanxes III «el de Nájera» (1020-1054), rei de Navarra. A (Lacarra pàg. 237-248) es documenta la presència de Ramon Berenguer I amb Estefania al costat dels Garcia a la inauguració del monestir de Santa Maria la Real de Nájera el 1052, així com el fet significatiu que una de les filles de Garcia Sanxes i Estefania s'anomenés Ermessenda. Amb tot, la dona de Garcia Sanxes s'ha identificat amb Estefania de Foix, filla de Bernat I de Foix, per la qual cosa resulta dubtós confirmar aquest segon matrimoni de la filla d'Ermessenda.

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]