Estimació numèrica

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

L'estimació numèrica comprèn una sèrie de tècniques d'anàlisi numèrica per aproximar el valor numèric d'una expressió matemàtica.

Comparació asimptòtica de funcions[modifica]

La comparació asimptòtica de funcions apareix en la teoria de complexitat computacional i en informàtica concretament en disseny d'algorismes més eficients. Serveix per agrupar diferents funcions en classes de creixement asimptòtic a mesura que creix el valor d'una certa variable i formalitzar expressions del tipus " f creix molt més ràpid que g " (sent f i g funcions). En molts problemes el comportament d'una funció sobre els nombres enters f ( n ) el comportament per a petits valors de n és intranscendent però resulta important conèixer el seu comportament per a valors grans i poder comparar amb altres funcions del mateix tipus. Siguin f i g dues funcions definides reals i amb valors reals, en aquestes condicions es defineix:

La relació anterior es pot veure com una desigualtat "suau" entre les funcions considerades. De fet és la relació és una relació menys restrictiva que l'ordre estricte , i per això, resulta més senzill obtenir estimacions de creixement asimptòtic mitjançant la desigualtat "suau "que la desigualtat estricta.

Notació O[modifica]

La notació O és una notació una mica menys restritictiva i es pot expressar en termes de la relació . Més concretament:

Vegeu també[modifica]