ExPRESS Logistics Carrier

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula vol espacialExPRESS Logistics Carrier
Modifica el valor a Wikidata
Tipus de missiómodel d'objecte manufacturat Modifica el valor a Wikidata
Propietats de la nau
FabricantCentre de vol espacial Goddard
Centre Espacial Lyndon B. Johnson
Centre Espacial John F. Kennedy Modifica el valor a Wikidata
Massa
1.800 kg Modifica el valor a Wikidata
Dimensions4,3 (amplada) × 4,9 (longitud) m

Un ExPRESS logistics carrier (ELC) és una plataforma de càrrega útil no pressuritzada de l'Estació Espacial Internacional (ISS) que proveeix de superfícies de muntatges mecànics, energia elèctrica, i serveis d'ús de dades i instruccions per a Orbital Replacement Units (ORUs) com també experiments científics a l'ISS. ("ExPRESS" vol dir Expedite the Processing of Experiments to the Space Station.) L'ELCs fou desenvolupat en un principi al Goddard Space Flight Center de Greenbelt, Maryland, amb el suport del JSC, KSC, i MSFC. L'ELC fou anomenat anteriorment com a "Express Pallet" i és la contrapart despressuritzada al ExPRESS Rack pressuritzat. Un ELC proporciona als científics amb una plataforma i infraestructura per desplegar experiments en el buit de l'espai sense la necessitat d'un satèl·lit orbitador terrestre dedicat.

L'ELCs estar connectat directament en el common attach system (CAS) de l'estructura integrada de l'ISS.[1] L'estructura P3 conté dos punts d'unió anomenats mecanismes Unpressurised Cargo Carrier Attachment System (UCCAS), una cara al zenit (cara a l'espai) anomenat UCCAS-1 i l'altre al nadir (cara terrestre) anomenat UCCAS-2. L'estructura S3 conté quatre ubicacions similars anomenats mecanismes de Payload Attachment System (PAS), dos cara el zenit (PAS-1 i PAS-2), i dos al nadir (PAS-3 i PAS-4).

Components de l'estructura de l'ISS i els ORUs in situ

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: ExPRESS Logistics Carrier
  1. Johnson Space Center. EXPRESS Logistics Carrier (ELC) Development Specification. Revision B. International Space Station Program, 2006. SSP 52055. 
  • NASA/Goddard Space Flight Center, ExPRESS Logistics Carrier Project Office, ExPRESS Logistics Carrier Operations Concept Document. ELC-OPS-000131