For the Honor of the Family

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaFor the Honor of the Family
Fitxa
DireccióVan Dyke Brooke
Protagonistes
ProductoraVitagraph Studios
DistribuïdorGeneral Film Company
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena27 de gener de 1912
Idioma originalmuda (títols en anglès)
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Format4:3 Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereMelodrama

IMDB: tt0199534 Letterboxd: for-the-honor-of-the-family TMDB.org: 974197 Modifica el valor a Wikidata

For the Honor of the Family és una pel·lícula muda estrenada el 27 de gener de 1912.[1] Va ser produïda pels Vitagraph Studios, dirigida per Van Dyke Brooke, i interpretada per Maurice Costello,[2] Alec B. Francis i Van Dyke Brooke, entre altres.

Argument[modifica]

Degut al seu comportament, el coronel Ryder deshereta el seu fill Guy i el treu de casa. Guy, per tal de canviar la seva manera de ser s'allista a l'exèrcit i abandona Anglaterra. Cinc anys després, el coronel Ryder mor deixant la seva filla Alice a càrrec del seu amic el coronel Lawrence. Aquest és destinat a l'Índia i s'emporta a Alice amb ell.

Allà dirigeix el regiment de Guy, que sota el fals nom de Denton ha arribat a tinent. Guy reconeix la seva germana i sap que el seu pare ha mort fent-la a ella hereva universal però ella no el reconeix a ell. El comandant Jervis fa la cort a Alice, la qual se sent afalagada. Guy s'adona de la situació però no sap què fer. Escolta com Jervis la persuadeix de que el visiti a les seves habitacions. A la nit ell també hi va i troba Alice esperant a Jervis que inesperadament ha estat reclamat. Al principi ella se sent molesta per la interferència de Guy però en revelar-li que és el seu germà ella s'adona de la seva follia. En aquell moment arriba Jervis i intenta que ella la segueixi però Guy ho impedeix. Es discuteixen i el comandant treu una pistola. Lluiten i la pistola es dispara en caure i fereix lleument Jervis.

El comandant acusa Guy d'haver-lo atacat i aquest refusa parlar en la seva defensa per tal de no comprometre la seva germana. Alice s'assabenta del que succeeix i confessa la seva follia al coronel Lawrence. Aquest força Jervis a dimitir i a escriure una carta exonerant Guy de tot. La cort marcial declara Guy innocent i finalment pot abraçar la seva germana.[3]

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Data from manufacturers' list of releases». The Moving Picture News V, 3, 20-01-1912, pàg. 49.
  2. «Vitagraph». Moving Picture World 11, 4, 27-01-1912, pàg. 273.
  3. «For the Honor of the Family». The Moving Picture World 11, 3, 20-01-1912, pàg. 236.