Fundació Bromera per al Foment de la Lectura

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióFundació Bromera per al Foment de la Lectura
Dades
Tipusfundació Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicafundació Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2002

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura[1] és una entitat de caràcter cultural i sense ànim de lucre, membre de l'Organització Internacional del Llibre Infantil i Juvenil (IBBY), i al seu torn ho és a escala nacional de l'OEPLI i a escala autonòmica del CLIJCAT. La Fundació Bromera compta amb una trajectòria cultural avalada per nombroses entitats i institucions públiques i privades de tot l'àmbit autonòmic i nacional que han col·laborat amb ella i pel gran nombre de gestors culturals i mediadors de tot el territori espanyol que han participat en alguna de les nombroses activitats que ha organitzat al llarg d'aquests últims anys.

Destaquen les seves campanyes:

  • «Llegir en valencià»,[2] organitzada des de l'any 2006, en col·laboració amb nombroses i importants entitats de caràcter públic i privat.
  • «Llegir per a créixer»,[3] amb més d'1 milió d'exemplars de la guia Llegir per a créixer. Guia per a fer fills lectors, dirigida a pares i distribuïdes per tot el territori valencià i català.
  • «Poemania, per a fer lectors de poesia»,[4] amb l'edició i la distribució per tots els centres i biblioteques valencianes d'un exemplar de la guia POEMANIA.[5]
  • «Primavera del llibre i la lectura»,[6] amb més de 40.000 quaderns editats i distribuïts per a commemorar les efemèrides literàries de la primavera,[7] com el Dia Internacional del Llibre, etc.

Referències[modifica]

  1. «Fundació Bromera». [Consulta: 26 juliol 2017].
  2. «Llegir en Valencià» (en anglès). [Consulta: 26 juliol 2017].
  3. «Llegir per a créixer - Edicions bromera». [Consulta: 28 juliol 2017].
  4. «Poemania. Guia pràctica per a fer lectors i lectores de poesia». Arxivat de l'original el 2017-07-28. [Consulta: 28 juliol 2017].
  5. «La Fundació Bromera participa en el Congrés Internacional de LIJ de Santiago de Compostel·la - Noticias de riberaalta - PORTALDETUCIUDAD» (en castellà). [Consulta: 26 juliol 2017].
  6. «PRIMAVERA DEL LLIBRE I LA LECTURA A ALZIRA | EL SEIS DOBLE - DIARIO DIGITAL DE ALZIRA» (en castellà). [Consulta: 28 juliol 2017].
  7. associats, Partal, Maresma i «La Fundació Bromera proposa que l'abril sigui el mes del llibre i de la lectura». VilaWeb.cat.