Hüseyin Velioğlu

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaHüseyin Velioğlu
Biografia
Naixement1952 Modifica el valor a Wikidata
Bağözü (Turquia) (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Mort17 gener 2000 Modifica el valor a Wikidata (47/48 anys)
Beykoz (Turquia) Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortFerida per arma de foc Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióSunnisme Modifica el valor a Wikidata
FormacióFacultat de Ciències Polítiques de la Universitat d'Ankara Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióimam Modifica el valor a Wikidata

Hüseyin Velioğlu (Bağözü, 1952 - Beykoz, 17 de gener de 2000) fou el líder del Hizbollah Kurd, una organització extremista kurda a principis dels anys 90. Velioğlu encapçalava una de les branques d'aquesta organització. Fou mort en un enfrontament amb la policia a Beykoz el 17 de gener del 2000.

Hüseyin Velioğlu va néixer a Batman el 1952. Era d'origen kurd[1] Nasqué com a Hüseyin Durmaz. Canvià el seu cognom el 1978. Va estudiar a la facultat de ciències polítiques de la Universitat d'Ankara. El 1980, se n'anà a Diyarbakir, i el 1987, fundà el Hizbollah Kurd. Quan es van produir desacords en el si de l'organització, Velioğlu pertanyia a la direcció de l'anomenada branca Ilim. Aquesta branca es va involucrar en la lluita armada per aconseguir el seu objectiu de derrocar el govern i instal·lar un règim islàmic. Tanmateix, i malgrat la coincidència de nom, aquest grup no té res a veure amb la libanesa Hesbol·là.[2] Velioğlu fou mort en una casa durant el tiroteig entre els seus ocupants i la policia.[2]

Referències[modifica]

  1. Turkey and the War on Terror: For Thirty Years We Fought Alone. Editor: Routledge, p. 61 (anglès)
  2. 2,0 2,1 Aydıntaşbaş, Aslı «Murder on the Bosphorus». Middle East Quarterly, VII, 2, juny 2000, pàg. 15-22 [Consulta: 26 juliol 2012].

Enllaços externs[modifica]