Hoquei subaquàtic

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Hoquei subaquàtic

L'hoquei subaquàtic és un esport que es juga en una piscina.

Regles[modifica | modifica el codi]

L'àrea de joc mesura entre 13 i 15 metres d'ample i entre 21 i 25 metres de llargada. La superfície de joc no ha d'ésser menor a 300 metres quadrats. El fons de la piscina ha de ser pla, horitzontal i amb un pendent suau d'un màxim del 5%. La profunditat està compressa entre 2 i 4 metres. Les línies de gol han d'ésser de naturalesa sòlida (Per exemple les parets de la piscina). El joc es practica a pulmó lliure en equips de 6 jugadors i 4 suplents. L'objectiu del joc és introduir un disc dins de la porteria de l'equip contrari ajudats per un estic. El disc té un diàmetre aproximat de 80 mm i un gruix de 30 mm. Les arestes del disc, recobert o no, tenen un radi de 3 a 10 mm. El disc pesa 1,5 kg aproximadament.

Equipament[modifica | modifica el codi]

Els jugadors porten unes ulleres, aletes i un tub d'apnea per jugar. Per motius de seguretat els jugadors també porten un casquet igual que el que s'utilitza en el waterpolo, i diferents proteccions per a les mans. Com les normes permeten als jugadors jugar amb ambdues mans, les proteccions a vegades solen estar en totes dues mans. L'estic és més curt que en altres modalitats d'hoquei i el seu color varia, blanc o negre, i identifica cadascun dels equips.

Àrbitres[modifica | modifica el codi]

Hi ha tres àrbrites durant un partit, dos àrbitres "aquàtics" que estan a dins de l'aigua i un àrbitre "principal" que es troba fora de la piscina. Normalment els àrbitres aquàtics porten una samarreta i un casquet de diferent color per identificar-se. Els àrbitres aquàtics s'encarreguen de marcar els gols i pitar les faltes, mentre que el principal respon als seus senyals i de la comunicació amb la taula d'anotació.

Enllaços Externs[modifica | modifica el codi]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Hoquei subaquàtic Modifica l'enllaç a Wikidata